Equnox бяха българските представители на "Евровизия" за 2018 година. Съставена от Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, формацията се класира на 14-о място в Лисабон.

Equinox преодоляха успешно полуфиналите на конкурса, но надеждите за по-предно класиране на финала не се оправдаха. Въпреки това, ние от VIBES наистина харесваме парчето "Bones" и считаме, че България се представи достойно на най-големия музикален конкурс в Европа.

Иначе 63-ото издание на "Евровизия" бе спечелено от Израел, които триумфираха в португалската столица с парчето "Toy" на Нета Барзилай. България все пак взе две специални отличия - композиторската награда "Марсел Безансон" за най-добра песен и награда за най-добро заснемане на сценична изява.

 

Поне на пръв поглед изглеждаше така, сякаш Equinox е проект, създаден специално за участие на "Евровизия". И който няма да продължи да съществува, след като задачата е изпълнена.

Изглежда обаче, че не е точно така.

Поне това става ясно от думите на самите музиканти, които споделиха в изявление, че остават заедно. Те също така добавиха, че смятат представянето си в Лисабон за достойно.

"Българската следа в конкурса "Евровизия" продължава да е ярка. Горди сме, че България имаше един от най-стойностните музикални проекти тази година. Поздравяваме Нета и Израел за победата. На финала пяхме с цялото си сърце и душа, оставихме част от себе си на тази сцена. Благодарим на всички българи за подкрепата, на Symphonix International за впечатляващата песен, на БНТ за шанса и реализацията на българското участие. Най-важното е, че оставаме заедно и скоро ще можем да споделим повече подробности", заявяват Equinox в обръщението си към медиите.

Продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева-Сойър пък благодари на петимата изпълнители, че са защитили достойно българската песен. "При много силна конкуренция те доказаха колко е важно да вярваш в музиката си и да не правиш компромиси. В екипа на БНТ сме щастливи, че те продължават заедно своето професионално развитие, и сме сигурни, че публиката ще продължи да ги подкрепя", допълва тя.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар