Футболната суперзвезда Дейвид Бекъм е посланикът на UNICEF в кампанията #ENDviolence, насочена срещу насилието над деца в световен мащаб. Както физическо, така и ментално.

По време на 60-секундния видео сегмент, сцени с насилие над невръстни се появяват под формата на анимирани татуировки върху тялото на британеца. И докато татуировките на самия Бекъм са изобразени върху кожата му, за да отбелязват щастливи моменти от неговия живот, милиони деца по цялото земно кълбо носят белези, които те самите никога не са избирали. Белезите, оставени от непростимия бич на насилието.

Насилието над деца се случва буквално навсякъде - в дома, в училище, онлайн или в обществата на малките момчета и момичета, чиито животи могат да бъдат променени завинаги.

"Когато започнах моя Фонд 7 с UNICEF, аз се ангажирах да направя всичко възможно, за да направим света по-безопасно място за децата, както и да говоря по проблеми, които оказват разрушително въздействие върху живота им. Един от тези въпроси е насилието. На всеки пет минути, някъде по света, едно дете умира от насилие. Милиони повече са застрашени от физическо, емоционално и сексуално насилие, което може да унищожи детството им завинаги. Миналата година посетих Камбоджа с UNICEF, където срещнах и слушах деца, които ми разказваха за ужасното насилие, което са преживели. Бях шокиран от това, което чух и видях как насилието може да остави дълбоки и трайни белези. Никое дете не трябва да преживява това. Но във всички краища на света, в техните домове, училища и на техните улици, децата страдат от насилие. Надявам се, че този нов проект ще привлече вниманието към този спешен въпрос и ще вдъхнови действие. Насилието срещу деца е грешно и заедно ние трябва да сложим край", споделя бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Милан и Реал Мадрид.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар