Емилия Кларк разкри как е приела съдбата на Денерис


Внимание! Текстът съдържа спойлери за финалния епизод на "Игра на тронове"!

Преди броени часове HBO излъчи финалния епизод на "Игра на тронове" - един от най-успешните сериали на всички времена. Тези, които са го гледали, вече знаят как е приключила историята. Неочаквано за мнозина, Брандън Старк бе посочен за нов крал на Вестерос, а опожарилата Кралски чертог Денерис Таргариен намери смъртта си от ръката на Джон Сноу.

Трудно е да кажем, че смъртта на Денерис е нещо, което бе неочаквано от зрителите. Особено имайки предвид всичко, което се случи в предходния епизод. Някои очакваха, че Аря Старк ще е човекът, който ще отнеме живота на Дани. Дори писахме за това. В крайна сметка, екзекуторът се оказа Джон.

Скоро след излъчения финал на "троновете", Entertainment Weekly сподели обширен материал за Емилия Кларк и начина, по който тя е приела съдбата на своята героиня. Британката често е споделяла, че е силно привързана към персонажа, който я превърна в световна звезда. Можем да предполагаме, че съдбата на Денерис не е била лесна хапка за преглъщане. Именно Драконовата кралица преживя истинска метаморфоза в шоуто, превръщайки се от един от най-положителните герои в истински злодей.

Денерис
HBO

В своя материал EW посочва, че Емилия Кларк е прочела цели седем пъти предоставения ѝ сценарий, за да обмисли съдбата на героинята си.

"Какво, какво, какво?", спомня си Кларк, говорейки за мислите си в онзи момент. "Всичко това дойде отникъде. Бях напълно слисана. Абсолютно не очаквах това".

Кларк си спомня, че е получила сценария по електронен път, след като тъкмо е завършила снимките по "Соло: История от Междузвездни войни". Британката се прибира вкъщи и прочита всичко онова, което очаква Денерис. Разбира, че Санса няма да я хареса. Ще Джон ще научи истинския си произход. Че ще оцелее в битката с мъртвите, но ще загуби близък човек като сър Джора. Че ще загуби и Мисандей. Че Варис ще я предаде, а Джон ще се отдръпне от нея. Най-много обаче вероятно ще я шокира начина, по който Драконовата кралица изпепелява столицата на Седемте кралства и погубва хиляди невинни животи. В самия край на сценария тя разбира и каква е съдбата на Денерис - да бъде пронизана в сърцето и да намери смъртта си.

"Плаках", спомня си Кларк. И добавя: "Излязох, за да се поразходя. Взех ключовете и телефона си, прибирайки се с мехури на краката си. Не се прибрах цели пет часа. Мислих си - "как ще направя това?"

Денерис
HBO

Според британската актриса, обезглавяването на Мисандей е моментът, който най-силно е пречупил Денерис.

"Има няколко момента, които пречупват Денерис през сезона, но загубата на Мисандей е най-големият. Няма нещо, което тя да не е готова да направи, след като я губи. Това напълно я пречупва."

Кит Харингтън, играещ ролята на Джон Сноу, също споделя какво мисли относно финала на шоуто. Той смята, че малко или много, тази тъмна страна на Денерис е била изградена през годините.

Джон Сноу Денерис
HBO

"Мисля, че случилото се ще раздели хората. Но ако проследите нейната история, ще видите, че тя е вършила някои ужасни неща. Тя разпъва хората. Изгаря ги живи. Всичко това се изграждаше. В такъв случай, трябва да кажем на зрителите - "Вие също сте в отрицание на тази жена. Вие също знаехте, че нещо не е наред."

Харингтън признава, че случилото се в края на сериала допълва трагичния образ на Джон Сноу.

"Това е втората жена, в която той е влюбен и която умира в ръцете му. Това е ужасяващо. В определен смисъл, Джон стори същото и с Игрит, тренирайки момчето, което отнема живота ѝ."

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни