Елена Урумова или една дантелена история за бельо и рози


Срещаме се с Елена Урумова, за да си поговорим за мода и бельо, както и за вдъхновението, което стои зад последната ѝ колекция. Защо пък бельо, сигурно ще се запитате, ако по някаква случайност още не сте се срещали с работата ѝ? Защото Елена е творец, който създава ръчно изработени и изтънчени интимни шедьоври. Тя е дизайнерът, поставил основите на изящния бранд Lena-Lena, повече за който можете да научите в следващите редове.

Преди да започнем официалния разговор, попитах Елена как би се описала сама с няколко думи. Винаги ми е интересен погледът, който човек отправя към себе си, защото считам, че представя гледна точка, различна от всякакви клишета, включващи кратка биография в няколко изречения.

Разказът толкова ми хареса, че реших да не го преправям в увод, а да го споделя с вас дословно.

„До преди 2 години шиенето беше мое хоби. Обожавах да обикалям магазините за платове, да се вдъхновявам от някоя красива дантела или забавен принт и да отнасям плата вкъщи, където се залавях веднага с проекта, докато не е изхвърчало вдъхновението от мен. Винаги ушивах дрехата (обикновено рокля) много бързо. За ден или два беше готова за обличане. Интересното е, че всяка една дреха, която съм направила за себе си, никога не е била изцяло завършена. Винаги е имало някъде да се дооправи подгъв или да се преправи шев. Може би съм била твърде нетърпелива да облека новата дреха и съм си прощавала някой и друг незавършен елемент. След като шиенето от хоби се превърна в професия и главно занимание, се ориентирах към други дейности в свободното си време. Определено съм човек на ръчния труд и се захващам с всякакви проекти, които изискват сглобяване, боядисване, лепене, събиране на пръчки, съчки, камъни и какво ли още не. Общо взето всеки проект, от който изходът е физически съществуващ предмет, е мое хоби.“

Повечето момичета рисуват модели на рокли, а ти – на бельо. Как се насочи към това поприще?

Да отбележа, че много рядко рисувам моделите си. Обикновено някоя идея ме поразява и така се запечатва в съзнанието ми, че бързам да изработя модела.

Знаем, че бельото е точно толкова важна част от цялостната визия, колкото и „връхната обвивка“. Защо, каква е твоята теория?

За разлика от дрехите, които са на показ, бельото е нещо лично и интимно, което остава скрито. То показва същността на една жена. Както знаем, една жена разкрива истинската си същност само пред някой много специален човек. И с бельото е по същия начин.

Има ли нещо, което те вдъхновява? Какво те мотивира да седнеш и да създадеш един нов модел?

Вдъхновението идва отвсякъде. Може да е от място, от дреха, от плат, от човек, от визия, от цвят, от храна, от абсолютно всичко. Всичко около нас е дизайн и той е подчинен на едни и същи естетически принципи.

Разкажи ни повече за Lena-Lena, кога постави основите ѝ и трудно ли се взима подобно решение?

Основите на Lena-Lena поставих преди почти 2 години официално. Не беше трудно решение, понеже бях млада и зелена и нямах много за губене. Беше трудно обаче да го изпълня. Спомням си, че беше трудно да стана организирана. Отделно не разбирах много от бизнес и от онлайн маркетинг. Отне около 3-4 месеца борба с намиране на платове, концепция, фотографи, строене на сайт, копирайтинг. Общо взето, човек като се захване с нещо такова, в началото дори не предполага какво го чака и колко ще е трудно понякога.

Освен че нещата, които създаваш, са ръчно изработени, материите, които използваш за тях, също са внимателно подбрани. Какво още можеш да ни споделиш за спецификата на Lena-Lena?

Всички модели са насочени към комфорта и сексапила на дамите. Подбрани са такива материи, които се изливат по извивките на женското тяло и същевременно са много нежни към кожата.

Неотдавна представи новата си колекция, поздравления! Как би ни я описала с няколко думи?

Новата колекция е малко по-предизвикателна от предните, но със сигурност е моята любима до момента, както и на клиентите ми, както сочат проучванията. По-дръзкият вид се харесва, което радва мен, защото забелязвам как дамите са станали по-смели в експериментирането с външния си вид. Имената на продуктите са имена на сортове рози. Прекарах дълго време в разсъждения как да въвлека дизайните в някой интересен сюжет. Темата с розите ми се стори много подходяща, поради по-провокативния вид на новата колекция. Също така момичето от фотосесията имаше голяма татуировка на роза и се получи натурално.

Коя беше Lena-Lena в началото и коя е сега? А къде е Елена сред цялата тази модна приказка?

Не мисля, че нещата са се променили за Lena-Lena. Единствената разлика е, че се разраства. Идеалите и ценностите обаче ще останат същите, както и в началото. Lena-Lena ще остане насочена към женската красота и увереност. Елена е във всяка една частица от Lena-Lena.

Изразявам себе си чрез бельото, което правя. Искрено вярвам, че една жена трябва да се глези заради самата себе си. Трябва да бъде красива за себе си. Трябва да бъде уверена в себе си и трябва да съумява да постига това сама. Чак след това трябва да бъде красива и секси за някого другиго.

Кое е за теб перфектното бельо, което всяка дама трябва да притежава?

Това, което я кара да се погледне в огледалото по бельо. Да облече бельото си, да отиде самоцелно до най-голямото огледало и да се огледа с усмивка.

Къде можем да открием предложенията на Lena-Lena?

Всичко може да бъде намерено в онлайн магазина на Lena-Lena, а адресът е тук.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни