Елена Брусарска е руса, синеока, усмихната, чаровна и доскоро бяхме свикнали да я виждаме на музикалната сцена, където се изявяваше като нежното присъствие в една сладоледена група. Неотдавна обаче реши да поеме по свой собствен път и да се отдаде на още една своя страст, а именно модата. Къде се пресичат двете изкуства и как чифт кецове могат да носят неповторим свой характер обсъждаме в следващите редове.

Доскоро те виждахме на музикалната сцена, а сега се изявяваш на модната такава: как се случи преквалифицирането ти от певица в дизайнер?

Не бих казала, че съм се трансформирала от певица в дизайнер. Аз винаги ще бъда певица, защото само Господ може да ми отнеме таланта да пея. В момента също имам музикални изяви, но не съм започнала да работя в посока на солова кариера. Това също ще се случи един ден. За момента съм си дала почивка от музиката и работа по проекти. Последните години бяха отдадени изцяло на това изкуство, което донякъде ме накара да се замисля, че в живота има и други приоритети.

Защо избра да се развиваш в модната сфера? С какво те спечели и какво ти носи?

Тъй като аз не мога да стоя на едно място и да не се развивам в различни аспекти на изкуството, това е едно естествено продължение на личноста ми, което ми доставя удоволствие. BrusarskaBilal се роди от желанието ми да избягам от скучните брандове, които срещаме навсякъде около нас. Една жена трябва да показва индивидуалност и да бъда уникална всеки ден. BrusarskaBilal е точно това - да бъдеш различен!

А защо се насочи към създаването на обувки, при това кецове?

Спортните обувки са еквивалент за удобство. Те са подходящи за всяка една модна жена, която залага на спортно-елегантната визия в ежедневието. Това ме накара да обърна внимание на рисуваните обувки, тъй като те са нещо, което можеш винаги да обуеш и да носиш с удоволствие. Също така, спортните обувки нямат възрастова граница. Имам клиенти от бебета до възрастни жени, които нямат търпение да вземат продукта, който им предлагам.

Как олицетворяват твоя свят, твоята личност?

Когато виждаш, че правиш хората щастливи, е достатъчно това да прави света ти по-усмихнат и смислен. Няма клиент, с когото да не съм поговорила поне 30-40 минути, за да разбера какво точно иска да получи. А след това трепетът, с който очакват и милите думи, с които ми благодарят, са нещо несравнимо като усещане. Щастлива съм! Спокойна и балансирана от работата ми и успеха.

Кои са жените, за които е предназначена модата на BrusarskaBilal?

Както казах, няма възрастова граница. Но, ако трябвя да конкретизирам, BrusarskaBilal е насочена предимно към млади момичета и бизнес дами, които залагат на спортно-елегантна визия.

Първата ти колекция ще направи своя дебют след броени дни, поздравления! Какво да очакваме от нея?

Благодаря! Всъщност първата ми колекция, която ще направи дебют като такава, е официални обувки. Нещо съвсем ново, на което марката започва да обръща внимание. Отново нестандартни модели, като отново е заложено на удобството. Всяка една обувка е прецизно подбрана да бъде удобна. Лукснозни и с класа, но с предимството да позволят отново да бъдеш с тях цял ден, без усещането за дискомфорт.

Ти самата какви обувки предпочиташ? Носиш ли кецове извън ежедневието?

Експериментирам. Нямам конкретна обувка. Вечертните тоалети предпочитам на висок ток, през деня, в зависимост от повода, избирам. Най-важното за мен е нестандартност и удобство.

Къде можем да открием произведенията на BrusarskaBilal?

В момента работя по отварянето на мое ателие на бул. „Патриарх Евтимий”. Мястото ще бъде уникално по себе си, тъй като освен място, на което да можеш да премериш обувката, която си избрал, ще можеш да седнеш с мен да изпиеш едно кафе и да поговорим за мода, стил и какви са предпочитанията ти. Едно социално място за споделяне на идеи и приятни преживявания, което да те измъкне от работното ежедневие. За да бъда малко по-ясна, откриваме лаунч кафе и ателие. Паралелно с това дизайнери работят по изработката на сайта ми. А до тогава всеки, който е любопитен, може да се свърже с мен в страницата ми във Facebook или Instagram.

Какво ти предстои в скоро време – както в личен, така и в професионален план?

В момента съм се съсредоточила върху откриването на кафето, ателието и работата по колекцията ми. С мъжа ми пътуваме много, тъй като той е основният човек, който ми помага както с идеи, така и с контакти, за да бъдат осъществени плановете ни. Излизам на международен пазар. Подготвям в момента проект за Москва, където има интерес към официалните ми обувки и плануваме пътуване до там, след като в България заработи ателието. Всичко се развива много динамично и позитивно, което само ме кара да се усмихвам.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар