Смяната на сезоните се асоциира и с подмяна на облеклото в гардероба. Спецификата на зимата и лятото ги прави противоположни, с големи температурни разлики, което поражда и необходимост от различен тип облекло.

Има някои елементи на облеклото обаче, които никога не излизат от дамската и мъжка мода, без значение от времето навън. Те се използват през цялата година и са неизменна част от мъжката елегантна визия. Екипът от специалисти на Carducci споделя кои са те и защо приложението им е целогодишно.

Риза

Това е една от дрехите, които е най-характерна за мъжкия гардероб и почти задължителен елемент от елегантната визия. Може да се съчетае както с мъжки костюм, така и с дънки, в зависимост от стила, обстоятелствата и повода. Материята, от която висококачествените модели на световните марки се изработват, притежават дишащи функции, които им позволява да запазят топлината през зимата и да прохлаждат кожата през лятото. Такива са вълната, памукът.

риза

Панталон

Мъжкият панталон несъмнено е от дрехите, които никога не излизат от мода и употреба. Еднакво необходими са както през зимата, така и през лятото. В бизнес средите, особено на конкретни официални мероприятия, носенето на къси дънки или панталони се счита за неприемливо и поради тази причина дългият мъжки панталон е най-употребяван вариант. За изработката на елегантните облекла се използват материи, които да бъдат еднакво функционални при всякакви климатични условия. Това се дължи на свойствата да не запарват и да пропускат през влакната си въздуха. По този начин, ако носите облекло от първокласна материя вие ще се чувствате защитени и достатъчно затоплени през зимата, а лятото няма да изпитвате задух и да се изпотявате прекомерно.

Костюм

костюм

Той се състои от няколко части, включващи горепосочените два компонента. Може да включва и елече, което обаче е типично предимно за есенно-зимния сезон, а през лятото почти не се среща като изграждащ визията елемент. В зависимост от професията, работното място и официалните събития, които посещавате, това облекло притежава различна степен на формалност – има спортно-елегантни и официални модели. 

Вратовръзка

Ако сте привърженици на вратовръзките и допълващите аксесоари към визията, то независимо от сезона, моделите които притежавате ще ви бъдат полезни по всяко време. Тези аксесоари се съчетават с цял костюм или отделни елементи от него. Наличието му придава формалност и поставя завършителния елемент на елегантното облекло.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар