Концертът на Слави Трифонов и Vip Brother са основните теми, които вълнуват приятелите ми във Facebook в последните дни. По първата тема има два лагера – такива, които спамят с видеа и снимки, и такива, които изразяват възмущението си от този псевдокултурен ивент.

Самата аз не „лайквам“ нито първите, нито вторите. Концертът на г-н Трифонов не е събитие, на което бих присъствала, но не ми дава и повод да изливам кофи хейт. Вярно, че офисът ми е близо до стадиона и два дни кънтяха „златните хитове“ на Ку-ку бенд на репетициите, но със слушалки на ушите положението беше търпимо.

Да  слушаш Слави Трифонов не те прави тъпак. Не те прави и много умен, но очевидно те забавлява, което е ОК. Да не го слушаш, от своя страна, не те прави умен, интелектуалец и т.н. Говорейки за интелектуалци, скачаме в другия културен феномен – Vip Brother. Там един мъж, определен като интелектуалец, хапливо закачи, да не кажа нападна, едно момиче, определено като меркантилно. Ако сте от тези, които не гледат реалитито, става дума за Станимир Гъмов и Светлана Василева. Първият, видимо замаян от алкохол, заразпитва Светлана дали излиза с мъже заради колите им. Тя не отговори, вместо това се разплака. За мен в тази ситуация г-н Гъмов не постъпи нито мъжки, нито интелектуално. Не излезе победител, нищо че разплака „врага“. Изглеждаше като комплексиран мъж, който би излизал с момичета като Светлана, ако имаше подходящата кола, в която да ги вози. На другия ден ѝ се извини и пак ми стана симпатичен.

Г-н Гъмов и Светлана очевидно са от два свята. Хората, които харесват Слави Трифонов, и които не го, също. Пресечните точки на тези два свята са къщата на Vip Brother и Facebook. В „живия“ живот те нямат допирна точка. За едните шоуменът е чалгар, за другите е легенда. За едните Гъмов е пич, който постави една лека жена на мястото ѝ, за другите въпросната жена е секси парче и пример за подражание.

Намирам коцерта на Слави Трифонов за кич, изкуствените устни и коси на Светлана Василева, също. Въпреки това нямам нужда да се възмущавам публично, да ги порицавам и да натискам бутон Dislike. Вместо заключение ще си позволя да отправя едно предизвикателство към вас: дайте лайк на нещо, което ви се струва забавно или стойностно. Споделете го, бъдете посланик на добрата идея. Моят лайк отива за литературното реалити "Ръкописът", което започва на 30 септември по БНТ. А вашият?

Автор

Ако някога случайно имате нужда от гид из дебрите на женския свят, то Ралица е вашият човек. Тя има и цял блог по темата, с който да докаже това. Обожава "Сексът и градът" и може да говори с часове за любимия си сериал. А ние с удоволствие бихме я слушали.

Напишете коментар