Взимането на решения може да бъде много, много трудна работа. Сладолед с ванилия или шоколад? Черна или синя вратовръзка? Дюнер или пица? Опциите са толкова много, а решението може да бъде само едно.

Хубавото е, че с напредъка на модерните технологии, нашите скъпи джаджи могат тук-таме да оправдаят високата си цена и да ни влязат в употреба.

Пример за подобно приложение е dvel, чиято концепция е семпла, но пък идейна. И ползотворна, стига вие и вашите приятели да добиете навика да я използвате.

За какво става дума? Long story short, говорим за приложение, което позволява на други хора да ви помагат в избора при различни дилеми. Например - колебаете се между две ризи, като не можете да решите с коя от тях да излезете навън. Какво правите? Ами много просто. Включвате dvel и поставяте въпроса на гласуване пред хората, които ви следват.

4

 

Освен ако резултатът от гласуването не е 50:50, което би било неприятно, единият вариант по казуса неизменно ще "спечели" спрямо другия, с което и с вашата дилема ще бъде приключено. Или поне така ще изглежда на пръв поглед.

Вижте и официалното видео от създателите на dvel, чрез което също можете да добиете допълнителна представа за приложението. На нас ни изглежда доста интересно!


Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар