Дуа Липа пред Vogue: за феминизма и как се чувства в собственото си тяло

Когато Дуа Липа подписва договор със звукозаписна компания, е едва на 18 и все още работи като сервитьорка. Но това се променя светкавично бързо и само за няколко години тя завладява сърцата на милиони хора по света с музиката си.


Сега неуморимата 23-годишна дива продава билетите за концертите си за секунди и с лекота пълни стадиони и зали. Творчеството на Дуа Липа я определя като най-големия женски музикален износ в Обединеното кралство от времето на Адел. Но музиката не е единственото, което Дуа „изповядва“. Напротив. Вижте какво споделя самата тя в списание на Vogue, чиято корица британска певица краси.

"Феминизмът за мен не се изразява в това да мразиш мъжете, смятам просто, че заслужаваме същите възможности и права като тях"-  казва тя на Зинг Цинг в януарския брой на Модната библия. "Постоянно чувате толкова много за всички тези силни и важни мъже, които са променили света. Дори във всеки разказ за хода на събитията в миналото или цялостната историята на човечеството, някак си винаги се започва с:" Ами, мъжът е направил това".

В момента, когато певицата е към края на гигантското си турне и отправя поглед към предстоящата 2019 г., няма съмнение, че “пренаписва“ съдбата си. Вторият ѝ албум е най-очакваният за годината, както от страна на индустрията, която иска да я „коронова“ за следващата световна суперзвезда, така и от страна на милионите ѝ фенове по целия свят, които искат да станат свидетели на следващата стъпка в нейната еволюция.

Въпреки че невинаги е имала самочувствие,  тя споделя: "Чувствам се много уверена в тялото си, винаги ще има нещо, което няма да харесваме, но и много, за което да сме благодарни. За да се концентрирам върху хубавите неща, защото смятам, че това е много по-здравословно, всеки ден си казвам по две неща, които харесвам в себе си. И вие трябва да го правите. Ето как: "Знаеш ли какво, кожата ми изглежда страхотно, няма да се гримирам", вместо осъдителни реплики като "О, Боже, ям паста всяка вечер тази седмица!"

Нужни ли са ви още причини, за да заобичате това огнено момиче, което освен цветно настроение чрез музиката, се опитва да налага онези принципи, които смята за основополагащи?

Пълното интервю ще можете да прочетете в британското издание на Vogue за месец януари 2019.

Наталия Бекярова

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни