Водещото парче от "Доза щастие" написано за само една вечер

Няколко дни ни делят от премиерата на първата българо-британска продукция, носеща провокативното заглавие “Доза Щастие”. Историята, вдъхновена от биографичната книга “Падение и спасение”, която разказва за 7 години от живота на младата майка Весела и нейната дъщеря Валя, ще се завърти от 8 ноември по киноекраните в цяла България.

Трейлърът на филма много умело загатва какво да очакват зрителите – много емоции, тежки сцени, любов и малко сълзи. Към тази комбинация може смело да се добави и музиката, която обогатява и уплътнява историята. Основната тема, както в трейлъра, така и във филма, е озаглавена „Sweetest Silence“ и е дело на млада рок група от Ямбол. Георги Георгиев (вокал и китара), Ивайло Борисов (барабани) и Веселин Миланов (бас) създават групата Seconday през 2015 година с идеята да свирят истинска рок музика. Оттогава тримата не пропускат възможност за изява, като кандидатстват на различни рок фестивали и конкурси, а в портфолиото им вече има участия на една сцена с изпълнители като WASP, Avantasia, UDO Dirkschneider и българската банда SEVI. През април 2019 издават първото си самостоятелно EP „April’s Uprising”.

Веселин Миланов си спомня за деня, в който са получили поканата: “Всичко започна с едно телефонно обаждане в 02:00 сутринта. Помня, че бяхме доста ентусиазириани и почти не спахме тази нощ. Още на следващия ден имахме готова идея, която да развиваме и не ни отне много време да създадем една завършена композиция. Натиснахме жиците и композицията започна бързо да придобива сегашния си вид. Беше вълнуващ момент за нас, защото се чувствахме вдъхновени и развълнувани”.

 

Автор на текста е вокалистът на групата Георги Георгиев. В него се преплитат темите за любов, сила, раздяла и самота. “Песента е за паралелните светове, които създаваме в нашето съзнание, за да утешим вътрешните си демони в опит да се чувстваме добре, макар и понякога по неправилния път“, споделя Георги.

Премиерата на видеоклипа към Sweetest Silence, създаден под режисурата на Яна Титова и заснет от оператора Мартин Балкански, се състоя днес, а песента вече може да бъде открита във всички познати платформи – YouTube, Spotify, Facebook и др.

В саундтрака към филма попадат и песни на изпълнители, като Placebo, Hayes & Y, Jin Monic, Рут Колева, Хилда Казасян и Васил Найденов. Продуценти са bTV Studios и NO BLINK Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни