Лимитираният оригинален HBO сериал „Дотолкова съм сигурен“ дебютира днес, 11 май. Шестте епизода проследяват историята на еднояйчните близнаци – Доминик, през очите на който виждаме историята и Томас, който има психично заболяване. И двата образа са изиграни брилянтно от актьора Марк Ръфало. Семейната драма по сценарий и режисура на Дерек Сианфранс показва паралелно близнаците и живота им в епична история за предателство, саможертва и прошка.

„Дотолкова съм сигурен“ е адаптация на режисьора Дерек Сианфранс („Светлина между два океана“ 2016, „Блу Валънтайн“ 2010) по едноименния бестселър на Уоли Лам от 1998. Виждаме Доминик и Томас в различни етапи от живота им, като започваме в настоящето, когато те са почти на средна възраст и се връщаме назад към юношеството чрез спомените на Доминик. Марк Ръфало влиза поетапно в двата образа и тъй като те имат и физически различия (Томас е значително по-пълен), снимачният процес е разпределен на две с последователно заснемане на всички сцени първо на единия брат и после на другия. Марк Ръфало приема ролята и тематиката изключително лично, тъй като прави емоционални паралели със свои преживявания и с брат си Скот, който бива убит при неразкрити обстоятелства в университетските им години.

В актьорския състав са още Роузи О’Донъл, Джулиет Люис („Къмпинг“ на HBO) , Катрин Хан Арчи („Госпожа Флетчър“ на HBO), Имоджен Потс („Вивариум“ 2019, "28 седмици по-късно" 2007), ирландската актриса Айслинг Франсиос („The Nightingale“ 2019).

https://www.youtube.com/watch?v=Td5xnop8qCk

 

 Сред продуцентите на лимитирания сериал е и самият Марк Ръфало, заедно с  Дерек Сианфранс, Грег Фийнбърг (“Истинска кръв”), Линет Хауел и Джейми Патрикоф („Счетоводителят“ 2016 , „Блу Валънтайн“ 2010), както и авторът на романа Уоли Лам.

„Доколкото съм сигурен“ започва със параноичния срив, който Томас Бърдси (Марк Ръфало) преживява на публично място и това води до съдебни последици. Доминик Бърдси (Марк Ръфало) се оказва в позицията да защити брат си близнак. Докато се опитва да си обясни как се е стигнало до влошаването на състоянието на Томас, Доминик разсъждава върху детството им и тираничния им баща Рей (Джон Прокачино). На фона на нарастващия интерес на медиите към случая на Томас,  Доминик се опитва да го изведе от заведението за душевно болни, където среща подкрепа в лицето на Лиза (Роузи О‘Донъл). Но да помогне на Томас се оказва много по-трудно от очакваното.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар