Donna е едно от новите лица в света на българската музика. Съвсем наскоро младата певица пусна на бял свят видео към последния си сингъл - "Надали", което и ни провокира да я потърсим, за да ни разкаже малко повече за новия си проект.

Понастоящем Donna е студентка 4-ти курс в Националната музикална академия, специалност поп и джаз пеене, а ние вярваме, че бъдещето е пред нея.

Оказа се, че Donna е не само много красива, но и зареждащо позитивна, което ни допадна страшно много. Дами и господа, представяме ви Donna.

Съвсем наскоро се състоя премиерата на видеото към последното ти парче - “Надали”. Разкажи нещо повече за проекта - как се случи, какво е посланието му и всичко най-интересно.

Точно така! Най-новият ми музикален проект вече е факт! За музикалната част се доверих на Владислав Колев - Слав. Той ми представи идеята си за песента, a на мен ми хареса много и реших да я реализирам. “Надали” е много различен и провокативен проект, и съм много щастлива, че се харесва. Посланието на песента е да разкрие една позиция на силна и уверена жена. За видеото се погрижи Добромир Николов. Решихме да акцентираме на имиджови кадри. По време на работния процес беше изключително забавно и приятно. Целият екип, с който работих, бе съставен от много всеотдайни хора и нещата се случиха сякаш много бързо. В момента се работи върху три версии за ремикс от различни DJ-и. Наистина съм много щастлива и удоволетворена, че има интерес към проекта и благодаря за което.

Ти си сравнително отскоро на българската сцена и вероятно много хора все още не те познават добре. Разкажи ни нещо повече за себе си - какво трябва да знаем за Donna?

Donna е целенасочена, позитивна и удовлетворена от живота си (усмихва се). Свиря на пиано от 5-годишна и като цяло от малка се занимавам с музика. Завърших Национално музикално училище "Добрин Петков" в град Пловдив. В момента съм студентка в 4-ти курс в Национална музикална академия с профил поп и джаз пеене при доц. Алис Боварян. Обожавам музиката и за мен е истинско удоволствие да правя това, което обичам.

А какво предстои да разберем за Donna?

Подготвям много нови проекти в колаборация с мои колеги. Ще е нещо много различно и интересно. Наскоро дебютирах и в киното, но няма да издавам подробности, тъй като искам да е изненада. Мотивирана съм да работя и да се развивам, да показвам себе си в различна светлина и това е само началото (усмихва се).

Как оценяваш първите си стъпки до този момент? Постигна ли целите, които си бе поставила с проектите, които успя да ни представиш?

Да! Аз наистина съм щастлива от живота ми до момента. Всичко е така, както трябва да бъде. Преследвам мечтите си, а какво по-хубаво от това!?

Всеки артист е до голяма степен и образ, който представя пред хората под художествена форма. Какъв образ искаш да изградиш ти самата? Как искаш публиката да гледа на Donna?

Аз не искам да съм някакъв образ, искам просто да бъда себе си. Вярно е, че всеки артист трябва да се докосне до историята, до душевното състояние на героя в даден проект, но това е характерно за всеки вид изкуство.

А каква е Donna извън сцената, когато е сред близки и приятели?

Спокойна, обичана и щастлива. Имам страхотно семейство и приятели, като ми е изключително приятно да прекарвам свободното си време с тях. Искрена и пряма съм с близките ми. Обичам да се забавлявам и да се наслаждавам на живота като всеки млад човек.

Ти си изключително красива. Понякога обаче това е нож с две остриета, тъй като твърде много хора разсъждават повърхностно. Случвало ли се е да те подценяват заради красотата ти?

Старая се да не се влияя от хорското мнение. Красотата прави впечатление през първите пет минути, но след това трябва да говориш, а в моя случай - да пееш (усмихва се). Може би тогава хората добиват по-ясна представа каква съм.

DSC_4231

Да поговорим и за личните ти вкусове. Какво обичаш да слушаш в свободното си време? Имаш ли любими изпълнители?

Обичам да слушам хип-хоп, R&B, джаз, соул, хаус... Много ме вдъхновяват изпълнители като Бионсе, Риана, Алиша Кийс, Tinashe.

Какво си ни приготвила за в бъдеще? Можеш ли да издадеш нещо за следващия си проект?

Следващият ми проект е в колаборация с мой колега. Ще е нещо много интересно и нетипично. Не искам да издавам повече подробности, но го очаквайте скоро. 

И един въпрос за финал - опиши Donna със само три думи.

Музика, любов ,мечта.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар