Няма нищо по-хубаво за родителите и децата от семейните игри и забавления в студените дни, когато всички искат да бъдат вкъщи и да се радват на топлината. Така създаваме ценни спомени и скуката се отпраща за дълго време, отстъпвайки място на приятни емоции. Забавленията могат да варират, но не пречи да опитате нещо ново, нали? Днес ще ви представим едни от най-интересните активности, които да опитате възможно най-скоро с близките си.

 Караоке тонколона 

Какво по-забавно от имитиране на формати като “X-Фактор” или “Гласът на България”? Участието винаги ще бъде по-интересно от гледането. Можете да поканите приятели и да се разпределите на жури и участници, водейки вокални битки помежду си. Хубавото на караоке системата е, че има два микрофона и са възможни дуетни изпълнения, които в повечето случаи могат да породят смях и забава. Това е същински убиец на скуката, а нека бъдем честни - и на тишината. За разлика от предишни години, караоке тонколоните вече са напреднали много и някои се приближават до професионалното оборудване, въпреки по-скромното си предназначение. А още по-хубавото е, че можете да си ги поръчате дори онлайн от Royalshop.

Настолни игри и пъзели

Тази идея може да бъде доста забавна, дори и образователна. Разбира се, зависи каква настолна игра ще играете, съобразена с възрастта на децата. Има игри, които са доста простички, но има и по-сложни, които съответно развиват логическа мисъл и рационалност у децата. Пъзелите също изискват логическо мислене, а също така успешно подобряват и работата в екип, което е важен фактор за всеки човек. 

готвене

Готвене

Не бързайте със заключенията – тук не говорим да оставите децата си да приготвят вечерята. Едва ли ще им бъде забавно да правят мусака или леща, макар че има и такива случаи. Бъдете тактични и използвайте момента да направите заедно нещо, което те самите обичат, защото така те самите ще имат по-голям стимул да помагат и да се учат. Ако детето ви обича бисквитки, кекс или мляко с ориз например, опитайте се да го подтикнете да се научи на някои основни принципи и наградата си остава за него. Разбира се, това е подходящо само за по-големи деца. 

Видео игри 

Родители, не подценявайте видео игрите! Някои от тях могат да бъдат едновременно забавни и образователни, изискващи логическо мислене. Технологиите напредват много и трябва да се възползваме от тях по най-добрия възможен начин. Съчетайте новото с полезното и създайте приятна игрална атмосфера, а ако не сте запознати с игрите, помолете детето ви да предложи някоя. Играенето на видео игри може да се окаже най-забавното сред останалите предложения, но трябва да опитате, за да разберете. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар