Спектакълът "Дневникът на един луд" по Гогол – фестивален хит в Габрово и Враца

Авторският спектакъл на Нина Димитрова „Дневникът на един луд” по Гогол, съвместна продукция на Театър „Кредо” и Театър 199 „Валентин Стойчев”, грабна наградата на международния фестивал на спектаклите за един актьор „БГМОТ” в Габрово.

Актьорът Стелиан Радев, когото Нина Димитрова избра за ролята на лудия в своя спектакъл, получи приза за мъжка роля.  Решението на  режисьорката да  повери ролята на световноизвестния гоголев луд на млад актьор е изненадващо и безпогрешно, са единодушни всички на фестивала, а за начинаещия актьор е огромен шанс и подарък да играе в уникално измислен спектакъл,  спектакъл - празник на човечността и на въображението без граници.

За работата си с Нина Димитрова в спектакъла “Дневникът на един луд” Стелиан Радев споделя, че е „изкарал магистратура по въображение”.  И наградата на фестивала „БГМОТ” е заслужен диплом по магистратура на въображението, както и пример за това как лудостта на гения Гогол и лудостта на режисурата  могат да доведат млад и неопитен, но безспорно  талантлив артист до възхитително превъплъщение.

дневникът на един луд 1

Подготовката на актьора за ролята трае година и половина, „кръпка по кръпка се шие усмирителната риза на лудия Попришчин”, за да се доведе актьорското изпълнение до онова творческо съвършенство, заради което  Стелиан Радев получи номинация „Икар” за дебют  на Съюза на артистите в България и Номинация „Аскеер” за изгряваща звезда.

През 2013 година Нина Димитрова избра Стелиан Радев за свой партньор в хитовия спектакъл на  Театър „Кредо”  „Шинел” по Гогол, който и днес продължава да се играе в „Театър 199” и по света.

След  като вдигна на крака публиката на  фестивала „БГМОТ” в Габрово на 18 май, на следващия ден „Дневникът на един луд” спечели зрителите и на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца .

дневникът на един луд 2

Публиката в София може да гледа спектакъла на 3 юни в Театър 199 „Валентин Стойчев”.

Новият  театрален сезон Театър „Кредо” ще започне с голямо турне в Япония със спектаклите „Шинел” по Гогол и „Каквото направи дядо” по Андерсен.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни