DiVino.Taste 2015 ни запознава с вината на Балканите


Както винаги, най-големият форум за българско вино DiVino.Taste ще ни предложи и богата съпътстваща програма по време на своето пето издание, което ще се проведе между 20 и 22 ноември в зала 3 на НДК.

Балканите винаги са изобилствали от различни сортове и стилове, що се отнася до напитката на боговете, а една от атракциите на DiVino.Taste 2015 ще бъде специалният майсторски клас на Ирина Софранова "Виненият вкус на Балканите: неоткрити тероари". По време на него ще можете да се запознаете с куп неизследвани територии и тайни на земята, която вероятно само си мислим, че познаваме.

Историята на гръцкия народ е богата, като това знаем всички от часовете в училище. Знаете ли обаче, че също толкова богата е и историята на тяхното вино? Хилядолетна традиция, голямо тероарно и стилово разнообразие и сериозно развитие през последните десетилетия – така най-кратко може да се опише съвременно винопроизводство в слънчева Гърция. Страната предлага и огромно изобилие от сортове – близо 300!

За съжаление, гръцките винарски райони остават не особено популярни за българските любители на напитката, макар и да се намират на едва няколко часа път с автомобил. Благодарение на цяло едно поколение млади енолози, получили образованието си във Франция и Калифорния, гръцкото винопроизводство направи голяма крачка напред. За да представи огромните възможности пред винарството в Гърция, за DiVino.Taste 2015 в София пристига професорът по лозарство Стефанос Кундурас. С дегустация на 10 от най-интересните гръцки сортове той ще покаже как изглежда съвременното гръцко вино.

DiVino.Taste 2015 ще се проведе между 20 и 22 ноември, а билети за изложбената част на форума и майсторските класове можете да закупите онлайн в магазин Vintageclub. Пълната програма на DiVino.Taste 2015 можете да намерите на официалния уебсайт на събитието.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни