След като през миналата година имахме удоволствието да посетим петото издание на DiVino.Taste - най-големият форум за българско вино на територията на страната, между 18 и 20 ноември ни предстои да се насладим и на шестото поред издание на винения фестивал.

И този път събитието ще се проведе в Зала 3 на НДК, а близо 70 родни производители ще покажат продукцията си пред гости от България и чужбина. В случай, че вземете решение да посетите форума, то вие ще получите възможността да дегустирате над 500 вина, а заедно с това ще можете и да се запознаете лично с хората, които ги произвеждат с много майсторлък и любов.

Шест години са и много, и малко. Много, защото през това време DiVino.Taste извървя дълъг път и се превърна в най-големия форум на българското вино. От друга страна шест години са малко, защото виното на България тепърва поема по един нов и дълъг път и едва сега започва да разкрива истинския си потенциал.

divino-taste-2016-za-medii2

Още след първото издание, през 2011 в Централния военен клуб, DiVino.Taste показа, че е най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино. По време на изложението посетителите получават уникална възможност да опитат нови продукти, да научат повече за отделни подзони или сортове и да се ориентират в голямото разнообразие на пазара. DiVino.Taste събира на едно място едновременно хората, които създават българското вино и онези, за които то е предназначено. DiVino.Taste се наложи и като място, където професионалисти от чужди държави идват, за да се запознаят с българското винопроизводство.

Освен да дегустират огромното разнообразие от вина, посетителите ще имат възможност  да закупят предпочитаните сред тях на специални цени от Casavino.

640_400_divino

По традиция, заедно с изложбената част, програмата на DiVino.Taste ще предложи много майсторски класове, семинари, лекции и презентации. Програмата на DiVino.Taste 2016 можете да видите тук.

Акцент тази година е поставен върху развитието на българските вина. Ще научим и как изглеждат местните сортове, погледнати отвън, какъв е потенциалът за отлежаване на белите вина у нас, ще надникнем и сравним някои вина от легендарни тероари. Очаквайте съпътстващата ни програма, която и тази година е много силна!

Заповядайте на 18, 19 и 20 ноември в зала 3 на НДК в София, защото българското вино има нужда от вас! Натиснете тук, за да си закупите билет за тазгодишното издание на DiVino.Taste.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар