За шестото издание на DiVino.Taste 2016 организаторите са предвидили богата програма от майсторски класове. Както подобава за най-големия форум на българското вино акцент е поставен именно върху местните сортове и регионалното изражение на вината от България. Много е изговорено за най-типичните сортове, с които нашето винопроизводство се гордее. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество. Как изглеждат обаче те през очите на един чужденец, който отдавна ги наблюдава и ги изучава? Това ще разберем по време на майсторския клас с дегустация, водена от винения консултант и автор на редица книги и издания, британеца Робърт Смит (CWW), който в момента живее в Токай.
От първото си издание преди пет години досега DiVino.Taste винаги е обръщал заслужено внимание на регионалния, тероарен характер на българските вина. До скоро това представляваше екзотично понятие, но все повече производители започват пресъздават чрез вината си типичните характеристики на даденото място. Сакар е прелестен малък район, който се свързва с едни от най-качествените червени вина в страната. Този майсторски клас, воден от преподавателя на WSET у нас Димитър Николов, предлага една различна гледна точка, а именно към белите вина на региона и техния подчертан потенциал за отлежаване.
Припомняме ви, че най-големият форум на българското вино ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 г. в зала 3 на НДК, София.
Пълната програма на DiVino.Taste 2016 може да намерите тук.
Билети за събитието и майсторските класове може да закупите тук.
Още за DiVino.Taste:
DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички!
DiVino.Taste 2016: Да поговорим отново за българско вино
DiVino.Taste 2015 или триумф на българското вино