По случай скорошния рожден ден на Дита фон Тийз, решихме да посветим статия на нея. Гледайки я, никой не би повярвал, че през тази година тя навърши 46 години.

Всички, може би, свързваме автоматично името на тази елегантна дама със скандалния рок изпълнител Мерилин Менсън. Преди около 10 години те бяха женени и любовните им взаимоотношения бяха споменавани във всеки възможен таблоид, разказващ интимни подробности и по-често измислици по техен адрес. Оригиналният стил на тези двама артисти, именно който ги кара да изпъкват в тълпата, ни се стори като убедителна причина да вярваме, че те ще бъдат заедно завинаги. Но след 7-годишна връзка, скандалната двойка се раздели приятелски, което е рядък феномен в света на шоубизнеса.

В артистичните среди Дита фон Тийз е известна като популяризатор на бурлеск изпълненията. Тя изпълнява първото си шоу през 1992 година. Нейната визия се характеризира с класически ретро къдрици, котешка очна линия и страстно червено червило. Облеклата ѝ на сцената, както и извън нея, са в стил 30-те и 40-те години на миналия век. Тя превръща табуираният фетиш за носене на корсет в нещо секси и желано от всяка жена. Танците, които инкорпорира в своите изпълнения, са вдъхновени от детството ѝ като балерина и движенията ѝ са нежни, но чувствени, сякаш знае всички тайни на зрителя и ще ги пази със себе си, ако продължи да гледа.

Отговорът на въпроса, защо изглежда толкова великолепно на почти половин век, е увереността. Обичта към себе си и заобикалящите я жени, липсата на завист и желание за конкуренция. Малките ѝ тайни да се чувства по-уверна са кокосовото масло, червеното червило и красив аромат. Според нея подходящият аромат може да донесе всяка емоция, която човек пожелае, стига да го избере добре. Ключът към по-младата ѝ кожа е, че я защитава много добре от вредните слънчеви лъчи с висок слънцезащитен фактор, защото самата тя е с много светла кожа, която е част от запомнящата ѝ се визия. И не на последно място тя казва:

“Да бъдеш секси не е за един поглед повече, отколкото за едно нещо. За мен това може да бъде за прекрасно бельо, чорапи и жартиери. Но не защото искам да ме одобряват мъжете. Това ми харесва. В крайна сметка, това ви кара лично да се чувствате секси и уверени. Плюс това, усмивката винаги е част от уравнението.”

Няма как да не се запитаме, човек с такава запомняща се визия, как измисля костюмите си за Хелоуин. Дита предпочита за този празник да влиза в ролята на стереотиптните образи, които сещаме по улицата. Една най-обикновена дама с типична прическа и ежедневно облекло. Нейната цел е да контрастира ежедневното си облекло и да изглежда като обикновена жена поне в един ден в годината. Да очакваме ли в навечерието на празника тази година да се облече като футболна майка? Каквото и да си представяме, тя винаги ще ни изненада.

Автор

На 22 години. Кореист, търсещ новото и предизвикателството. Харесва симбиозата между модерното и древното, за да я спечелите - цитирайте Аристотел, докато играете компютърни игри, или ѝ подарете таралеж.

Напишете коментар