Samsung възнамерява да създаде дисплей, който ще покрива цялата предна част на новия Galaxy S8, който би трябвало да се появи на бял свят през следващата година. Това информира Bloomberg, позовавайки се на източници, близки до корейската компания.

Съобщава се, че физическият home бутон ще бъде заменен от виртуален такъв, който от своя страна ще бъде разположен в самото стъкло в долната част на дисплея.

Не е тайна, че корейците се нуждаят от наистина сериозен успех на следващия си флагман, имайки предвид безумното фиаско с Note 7, което сериозно навреди на имиджа на бранда. И който може да струва на Samsung повече от 6 милиарда долара. Имайки предвид и забележителния прогрес на китайските производители, както и намерението на Apple също да предложи нещо съвсем ново с iPhone 8, Samsung определено се нуждае от нещо голямо с Galaxy S8.

Очаква се Galaxy S8 да бъде показан пред света през месец март, но съществува вероятност представянето му да бъде отложено и за април. Корейците са затегнали коланите и по отношение на процедурата по тестване на продукта, след случилото се с Note 7. Именно поради това, представянето на новия телефон може да бъде забавено с месец.

"Откакто телефоните започнаха да горят, има нужда от повече време, за да се потвърди, че те са безопасни. Колко безопасни са телефоните вече е по-важно, отколкото която и да е друга хардуерна иновация", посочва Грег Рох, който е анализатор към HMC Investment Securities Co.

От години насам всички производители полагат усилия, за да бъдат намалени размерите на панелите, за да могат да бъдат смартфоните по-малки, докато същевременно биват увеличавани техните дисплеи.

Samsung не са първите с подобна идея. Китайският производител Xiaomi вече показа своя концептуален модел Mi Mix, разработен с помощта на дизайнера Филип Старк, чийто дисплей покрива 91 процента от предната му част.

Очаква се новият Galaxy S8 да бъде с подобни размери на своите предшественици - 5.1-инчовия S7 и 5.5-инчовия S7 Edge. Някои от телефоните ще използват чипове Snapdragon 835, докато други ще разчитат на Exynos на Samsung.

Не е изключено корейците да представят и подобрен дигитален асистент, който ще използва гласови команди, за да изпраща текстови съобщения, да осъществява обаждания и да се грижи за дневния ви график. През октомври Samsung закупи американската агенция за изкуствен интелект Viv Labs Inc., което бе прието като сериозна стъпка в тази посока и разработването на подобна технология.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар