Едно от най-интригуващите събития на лятото Zenith Fusion Festival ще се проведе в периода между 24 и 26 юни в красивото родопско село Долен, като фестивалът ще предложи на своите гости и внимателно подбрана музикална програма, в която вече виждаме съчетание между български и международни артисти.

Днес организаторите на Zenith с гордост напомниха, че към лайнъп-а на фестивала се присъединяват Rebel Up! и Gypsy Box, които освен, че ще получат възможността да се насладят от първа ръка на вълшебната красота на Родопите, ще зарадват и гостите на фестивала със своята музика.

Rebel Up! е глобален музикален колектив, съставен от белгийски и холандски музиканти. „Специализирали сме се в множество локални музикални стилове от целия свят, без значение дали става дума за фолклор, фюжън, етно, поп или електроника. Ние сме един глобален джубокс“, разказват за себе си Rebel Up! Подобно на Zenith колективът не е фокусиран само върху музиката - от пет години те организират благотворителни вечери, които подпомагат  различни международни каузи. Следващата им вдъхновяваща дестинация ще бъде родопското село Долен.

Gypsy Box
Gypsy Box

Другият музикален гост на фестивала е мексиканецът Gypsy Box, който разчупва стереотипите и смесва фолклорни мотиви от цял свят с най-новото електронно звучене. Той е основател на испанското Balkan Fever Party и активен член на United Global Beats. Gypsy Box представя своята  уникална музика на престижни фестивали в Европа и Америка.

Rebel Up! и Gypsy Box ще свирят на една сцена с най-актуалните български групи, които смесват фолклорна музика със съвременни жанрове - Мерудия, Тъпани и гайди, Oratnitza, Kottarashky & The Rain Dogs и DJ Dharba. За да бъде разнообразието още по-голямо, в програмата ще се присъединят Vataff Project, Selector Lazy Face и The Bedlam Club. Всяка вечер музикалната програма на фестивала ще стартира с местни фолклорни формации, носители на автентичното фолклорно звучене. 

Zenith_Poster

Фестивалът ще покаже традиции и съвременност в изкуството и в предприемачеството. Поднесен по нов и креативен начин, фолклорът ще прескочи границата на традициите и ще заеме своето пълноправно място в глобалния свят. „Представете си само, музикант от Монголия или Перу да пее с бабите от Сатовча и Долен. Звучи почти невероятно, но ще работим в тази посока”, коментира  директорът на фестивала Тим Гюбел.

Zenith Fusion Festival пусна в продажба само 300 комбинирани билета за трите дни. Гостите на село Долен ще имат възможност да се докоснат до тайните на лечебните билки, които имат своето обещаващо бъдеще чрез биологичното отглеждане. В програмата са предвидени разходки в околността, лекции за начините за опазване на архитектурното наследство, демонстрации за домашно приготвяне на бира, музикални мастър класове и още много интересни занимания, които ще направят престоя незабравим.

Zenith2016_Dolen6

Децата в село Долен са добре дошли! За чудесното им прекарване на фестивала ще се погрижат аниматори, с които ще взимат уроци по гайда и ще си разказват родопски приказки. И понеже всички деца обичат анимациите, организаторите предвиждат и специален филмов уъркшоп.

До 1 май комбинираните билети за Zenith Fusion Festival ще са на цена от 50 лева, след това те ще струват 75 лева. Вход свободен за деца под 12 години!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар