„Глазненски напеви”, „Пиринско настроение” и „Пирински бисери”, са характерната местна подправка за балканския фестивал. Към тях се присъединяват и фолклорните групи „Банскалии”, „Бански фукли” и „Банска младост”, и не остава никакво съмнение у читателя, че музикалното събитие се домакинства от Община Банско.

За второто издание на "Бохеми" - 3-ти, 4-ти септември, организаторите са поканили сензацията на българската музикална сцена – DIA. С това става ясно, че селекцията е изключително прецизна, а младата изпълнителка е цветето сред подчертано мъжкото участие този сезон.

Лятото на 2015-та ще запомним с „ЕГЕЯ” на Димана Мирчева - DIA, тя нахлу в съзнанието ни като звукова амброзия и зазвуча в над 20 страни в Европа, Азия и Америка, а днес 17-годишната дама представя новия си сингъл – „Veno Neveno”. Парчето се изкачи за нула време до първо място в класациите на най-слушаните радиостанции за хитова музика у нас. „Veno Neveno” е незаписвана досега македонска народна песен и певицата сама прави фолклорната обработка на музиката и адаптацията на текста. Окончателният вариант включва соло на гъдулка, абсолютно нехарактерно за съвременната денс музика.

DIA смесва фолклор, трап и дръм-енд-бейс, преплетени с красиви български народни мотиви, с категорично хитово звучене. На „Бохеми” талантливата певица ще представи съвместния си сет с DJ SPAZM (съавтор на двата ѝ сингъла) и бийтбокс аранжимента на TINO. На площада с тях ще видим и небезизвестната формация „Еремия”, както танцьорите от The Center.

DIA
DIA

В събота, 18.30 часа, водещият Ники Станоев ще обяви начало на феста, когато банските групи ще подгреят сцената за Алкохол Джаззз Оркестър”, „Карандила”, а към 21.00 за първия си самостоятелен концест в България ще излезе Дино Мерлин.

DIA, тръбачите на Кристиян Азирович и несравнимия MAGNIFICO, ще видим на 4-ти, неделя, началото отново е 18.30 часа.

„Бохеми”, гр. Банско, Централен площад „Никола Вапцаров” – 3-4 септември. Входът е свободен!


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар