Десет филмови предложения за Хелоуин


Тази вечер е Хелоуин. Дори и да не се маскирате, за да посетите някое от партитата във вашия град, няма нищо лошо в това да си останете вкъщи, да си направите нещо приятно за хапване и да си пуснете някой друг страшен филм.

Не знаете обаче какво да си пуснете? Не се притеснявайте, ние сме ви подготвили десет предложения, с които можем да запълним тази вечер за вас.

Не казваме, че това са най-страшните филми, които някога са правени, но лично на нас по една или друга причина са ни направили впечатление.

10. Orphan (2009)

Изключителен психологически трилър, който ще ви държи напрегнати през цялото времетраене на филма. Актьорската игра на Изабел Фурман в ролята на Естер е брилянтна, а развръзката в края на лентата ще ви шокира. Без да преувеличаваме.

9. Mum & Dad (2008)

Предупреждаваме ви, че този филм не е за хора със слаби нерви. Не защото е брилянтен по отношение на сюжет, актьорска игра или нещо такова, напротив - ужасен е. Но е гениално отвратителен. Ако ви се гледа филм, който искате да ви ужасява и забавлява по едно и също време, Mum & Dad е едно солидно предложение. Но да не кажете, че не сме ви предупредили.

8. The Omen (1976)

8

Какво бихте направили, ако един ден разберете, че малкият ви син е самият Антихрист? The Omen е хорър класика, която има и по-съвременна екранизация, в зависимост от предпочитанията ви. Ние все пак ви препоръчваме оригинала от 1976 година.

7.  Storm Warning (2007)

7

Мъж и жена са сполетяни от силна буря и търсят убежище в голяма ферма, която намират по пътя си. Без да предполагат обаче за всичко онова, което ги очаква там.

6. [Rec] (2007)

Кой казва, че в Испания не може да се прави качествено хорър кино? [Rec] е един от онези филми, заснети от първо лице, а вие ще проследите ужаса на една репортерка и нейния оператор, затворени в капана на жилищна сграда, където се е разпространил мистериозен вирус.

5. The Blair Witch Project (1999)

5

Ако досега не сте гледали филма, основоположник на цял нов жанр в света на хоръра, то може би сега е точният момент. В случай, че наистина решите да си пуснете тази лента, то задължително загасете всякакво осветление, изолирайте заобикалящия ви шум и се потопете в атмосферата. Филмът ще ви изправи на нокти.

4. Wrong Turn (2003)

4

Както много други поредици, тази също се изчерпва значително с всеки следващ епизод, но първата част на Wrong Turn ни направи силно впечатление по времето, когато излезе. Когато за първи път зърнете злодеите от поредицата, останали крайно деформирани в следствие на силна радиация, просто няма как да забравите, че е Хелоуин.

3. The Hills Have Eyes (2006)

3

Един от качествените хорър филми на последните десет години. Подобно на предходното предложение, тук също ще се нагледате на всякакви деформации от страна на злодеите, както и на обичайната картинка - бедни душици, които се опитват да се спасят в наглед отчайваща ситуация.

2. Let the Right One In (2008)

2

Филмът има и американска екранизация, но ние все пак ви препоръчваме оригинала от Швеция. Хорър лентата с романтичен елемент разказва историята на 12-годишно момче, което развива необичайно приятелство с младо момиче вампир. Историята е разказана по толкова красив начин, че няма как да останете равнодушни към случващото се.

1. Martyrs (2008)

Личен фаворит на автора на този материал, но сме длъжни да ви предупредим - филмът съдържа силни, смущаващи и въздействащи кадри, които го правят крайно неподходящ за деца или хора с по-слаба нервна система. Martyrs е крайно брутално, но добро предложение за онези от вас, които наистина търсят силни усещания на тазвечершния Хелоуин.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни