Легендарните Depeche Mode представиха драматичния нов сингъл "Ghosts Again", който ще бъде част от предстоящия им нов студиен албум Memento Mori.

Следващият проект на синтпоп кумирите ще излезе на 24 март, като това е 15-и албум в кариерата на Depeche Mode.

Относно новия сингъл "Ghosts Again", фронтменът Дейв Геън заявява: "Поне за мен, "Ghosts Again" успява да улови перфектния баланс между радостта и меланхолията."

Същевременно неговият колега в групата Мартин Гор добавя: "Не се случва често да запишем песен, която просто не може да ми омръзне. Развълнуван съм, че имам възможността да я споделя".

С лирики като "wasted feelings, broken meanings… a place to hide the tears we cry”, "Ghosts Again" засяга темата за живота и смъртта, които ще имаме възможността често да забележим в предстоящия Memento Mori. Това не е никак изненадващо, имайки предвид, че съвсем наскоро почина един от дългогодишните членове на Depeche Mode Анди Флечър - събитие, което разтърси из основи всички, обичащи легендарната банда.

Depeche Mode
Обложката на новия албум на Depeche Mode Memento Mori

Наскоро Дейв Геън говори пред NME, като сподели, че макар и работата по Memento Mori да е започнала преди смъртта на Анди Флечър, той не е участвал в записите по него.

Геън сподели: "Той така и не успя да чуе нищо от него. Това е наистина тъжно, защото в албума има определени песни, за които зная, че той щеше да каже - "Това е най-доброто, което сме правили от години насам". Дори мога да чуя гласа му. Мога да го чуя и да пита - "Всяка песен ли трябва да бъде за смъртта?"

15-ият студиен албум на Depeche Mode е продуциран от Джеймс Форд, като работа по него са положили още креативни личности като Марта Салони. Това е и траклистът на албума:

‘My Cosmos Is Mine’
‘Wagging Tongue’
‘Ghosts Again’
‘Don’t Say You Love Me’
‘My Favourite Stranger’
‘Soul With Me’
‘Caroline’s Monkey’
‘Before We Drown’
‘People Are Good’
‘Always You’
‘Never Let Me Go’
‘Speak To Me’

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар