Един от най-великите актьори на нашето време Дензъл Уошингтън (виж ТУК някои от най-добрите му филми) се сдоби с нова и изключително интересна роля, поне за феновете на продукции с историческа тематика. Той е приел предложението да изиграе на голям екран един от най-известните пълководци в античната история - Ханибал Барка от Картаген.

Автор на сценария ще бъде човек, който вече има една изключително успешна историческа драма зад гърба си. Това е Джон Лоугън, който е сценарист на епичния и силно награждаван "Гладиатор" на Ридли Скот от 2000 година.

По отношение на режисьора, тук филмът за Ханибал Барка отново дава богати перспективи, тъй като за тази работа е ангажиран друг изключително реномиран творец - Антоан Фукуа. Той вече е работил по някои проекти заедно с Дензъл Уошингтън, включително и в "Тренировъчен ден", за който американският актьор получи "Оскар" за главна мъжка роля.

Любопитен факт е, че Уошингтън ще се снима и в продължението на "Гладиатор", чийто снимки бяха рестартирани след края на стачките в Холивуд. Все още обаче не знаем каква ще бъде ролята на актьора-ветеран в продукцията.

Ханибал Барка
Статуя на Ханибал Барка в Лувъра

Ханибал Барка е митологизиран картагенски пълководец, който с годините се превръща в един от големите противници на Римската империя. Роден през 247 г. пр.н.е., Ханибал постигна многобройни победи над римските легиони по време на Втората пуническа война. Качествата му на военен стратег и победите му над Рим му отреждат място сред най-талантливите и уважавани пълководци в историята.

Най-противоречивият момент в живота на Ханибал Барка остава решението му да поведе армията си, включваща бойни слонове, към Рим в дълъг поход през Алпите. Това решение се оказва катастрофално, тъй като тежките атмосферни условия и изпитанията на трудния преход стопяват армията му от 100 000 до едва 26 000 души, като загиват и всичките му слонове. Въпреки това, посрещнат от римляните в подножието на Алпите, Ханибал постига нови победи над големия си враг и продължава да бъде истински бич за великата Римска империя.

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар