Зимата идва, а с нея и стресът на всички родители „как да забавляваме децата си вкъщи“. Идеята за Деца FUN се заражда под влиянието на точно такъв въпрос – къде да отидем през уикенда с детето си, защото гледането на филмчета не може и не бива да продължава вечно.

"Заравяхме се въс всички филтри на социалната мрежа, за да селектираме нещо, което да е интересно, полезно, подходящо, занимателно, образователно и всяка седмица отново и отново губихме часове в търсене", споделя основателката на проекта Елица Борисова.

В заетото ежедневие скоро разбирате, че ако нямате къща с двор, в която да поканите съседски деца и те да развихрят въображението си или да сътворите собствен детски Мастършеф в кухнята, или, както разказваше една позната: „след дълъг работен ден вечер не издържам и превръщам доброволно детската стая на близнаците в дискотека с песни, танци, напитки и храна, за да мога да седна и само да ръкопляскам един час, докато умът ми спи“.

"За тези моменти ни се прииска да има място, което да събира всички събития за деца в града на едно място. Така се роди ДецаFUN - шареният афиш, в който всеки да намери онова късче забавление за детето си, което не би могъл да осигури в уюта на собствения си дом – събития, които развиват и обогатяват децата, срещат ги с други деца по интереси, дават им възможност да намерят нови хобита и приятели и им помагат да растат здрави, любопитни и уверени", разказва още за проекта Елица.

Сайтът се поддържа от ентусиазирани родители, които изравят най-страхотните събития в Пловдив и Варна (скоро и в други градове!) и ежедневно ги публикуват за радост на всички.

И още нещо, понеже колкото и да се старае, човек не може да обхване всички възможности, платформата позволява на всеки, който организира детско събитие в двата града, изключително лесно и напълно безплатно да го качи и промотира.

Сега вече всичко е fun. Деца FUN.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар