Дейвид Линч има "нулев интерес" към новия "Дюн"


Култовият кино режисьор Дейвид Линч призна, че надали ще пожелае да гледа следващия римейк на sci-fi класиката "Дюн".

Следващата адаптация на романа на Франк Хърбърт ще бъде осъществена от Дени Вилньов, а тук можете да видите снимки на повечето главни действащи лица сред актьорите.

Мнението на Дейвид Линч е интересно, защото през 1984 година той също създаде филм по класическия роман на Хърбърт. Тогава обаче опитът на Линч не бе приет особено радушно от публиката, като самият той признава, че именно "Дюн" е един от големите провали в неговата кариера.

Говорейки пред The Hollywood Reporter Линч заяви, че "това не е бил филмът, който той самият е искал да създаде".

 

"Имам нулев интерес към новия "Дюн", заяви култовият творец, добавяйки: "Това бе една голяма мъка за мен. Филмът ми бе провал, а аз дори нямах финална режисьорска версия. Разказвал съм тази история милиард пъти - това не е филмът, който имах желанието да направя. Определени части от него ми харесват много, но като цяло това бе провал за мен".

Попитан дали все пак няма да гледа адаптацията на Дени Вилньов, Линч отвърна: "Вече казах, че имам нулев интерес към филма".

За разлика от филма на Дейвид Линч от 1984 година, адаптацията на романа от страна на Дени Вилньов ще протече в два отделни филма. Самият Вилньов сподели в едно от интервютата си, че книгата на Франк Хърбърт е твърде комплексна, за да бъде адаптирана в само един филм. "Светът на "Дюн" е твърде комплексен. Това е свят, чиято сила се крие в детайлите", сподели канадският режисьор.

52-годишният Дени Вилньов стои зад някои от най-качествените продукции през последните години. В портфолиото му влизат филми като "Сикарио", "Първи контакт" и "Блейд Рънър 2049". Роли в "Дюн" пък получиха имена като Тимъти Шаламе, Хавиер Бардем, Оскар Айзък, Джейсън Момоа, Зендая, Джош Бролин, Дейв Баутиста, Ребека Фъргюсън и други.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни