С над 2 милиона продадени копия на най-успешния му сингъл "Sandstorm" и над 800 000 продадни албума, с 2 платинени и 3 златни признания, 3 награди Грами във Финландия, Darude е един от най-успешните денс продуценти на късните 90 години и много скоро пристига у нас.

На 14 май в столичния Party Center 4KM българската публика ще се сблъска с най-доброто от последните 2 десетилетия на електронната сцена. Партито стартира в 22.00ч и освен качествена музика, феновете ще могат да се насладят и на илюзионното шоу на Team Deception, участници в тазгодишното издание на „България търси талант”, зашеметяващи танцьорки и позитивна атмосфера.

Освен Darude на пулта ще застанат tech house диджеят DeepJak, както и българската техно легенда – DJ BalthazarБилети за събитието са вече в продажба в мрежата на Ticketlogic.

Ville Virtaten, по-добре познат като Darude е фински диджей и продуцент, който стартира кариерата си през далечната 1995 година. Най-големият му хит “Sandstorm” продава над 2 милиона копия и е обявен за платинен сингъл. С албумът си “Before The Storm” печели 3 награди грами във Финландия – Best Newcomer, Best Debut Album & Song of The Year и продава над 800 000 копия.

Успехът продължава и с албумите “Rush” & “Label This”. След кратка пауза в кариерата си, през 2011 създава собствен лейбъл “EnMass Music” и стартира собствено радиошоу Salmiakki Sessions. След участия на Tomorrowland и Future Music Festival, през 2015 издава своят четвърти самостоятелен албум – “Moments” и стартира световно турне. В него могат да се чуят колаборации с имена като Caater & Apocalyptica.

Darude е добре познат и в гейминг средите, продуцирайки sound-pack за Counter Strike: Global Offense, както и с работата си по озвучението в DotA 2, както и с участията си на световния Dota турнир The International и гейминг конвенцията TwitchCon.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар