Danny Levan: Всяка една песен описва част от мен и етап от живота ми


Днес имаме честта да ви срещнем с младия и талантлив изпълнител на българската поп сцена - Danny Levan, който ни разказва за себе си, за успеха и новите си проекти. Вдъхновяващ и слънчев, няма как да останете безразлични... Насладете се!

Откъде идва псевдонимът ти Levan? Има ли любопитна история зад него?

Стартирах с рожденото си име, но винаги съм искал да изразявам изкуството си чрез псевдоним. Псевдонимите самои по себе си се раждат в размирни времена, когато човек има какво да каже на обществото, но да запази истинската си самоличност в тайна и в безопасност. Разбира се, ние живеем във време на свобода на словото и днес можем да кажем всичко, поне така се твърди. В случая да избера псевдоним е по-скоро, за да разграничават хората или дори и аз самият, моя личен свят от публичния.

Когато мислех над псевдонима си, в главата ми се завъртя думата level на английски. От там тръгна аналогията за ново начало и нива, в които да се развивам. Не исках да е дума с буквално значение на английски, и така стана Danny Levan. Впоследствие мой приятел ми прати статия и разбрах, че levan на древноеврейски в буквален превод означава бял и в преносен смисъл. Бял, чист човек, който е одухотворен, почитащ или занимаващ се с изкуство, музика...

Danny е съкратено от рожденото ми име и така ме наричат близките ми. Хората, които харесват музиката ми, са ми близки най-малко заради това, че разбират какво правя, следователно и мен. Мисля, че ги прави мои близки.

Сам режисираш видеоклиповете на песните си „Нещо ново“ и „Влей се в мен“: от коя страна на камерата се чувстваш по-добре?

Всъщност не са само тези двата. Аз взимам пряко участие в заснемането на всеки мой клип. И от двете страни се чувствам добре, но честно казано, зад камера се чувствам по-защитен и по-смел да изразявам фантазиите или преживяни случки в живота ми.

През 2011 г. приемаш покана и ставаш кандидат за общински съветник в Бургас, би ли искал да имаш политическа кариера и как би я съчетал с музикалната такава?

Не мисля в тази посока. Беше полезен опит за мен. Не знам как ще се стече животът ми и за щастие. Винаги съм готов за предизвикателства и бих се впуснал във всичко, в което бих могъл да бъда полезен.

Издавал си парчета от световни продуценти, пътувал си по света, имаш дуети с много чуждестранни изпълнители, но “в края на деня” си тук. Какво те връща и задържа в България?

Необяснима магия е България. Понякога има и грозна страна, но е мой дом и винаги ще бъде. Независимо, че аз не съм човек на границите, светът е на всички ни.

На какво се дължи успехът на песента „Patterns“?

Може би, че беше спонтанна песен. Поканата дойде изненадващо, като всичко в живота ми.

Песента „Don`t say goodbye“ е наистина проект на световно ниво, неслучайно е с премиера във „VEVO“.  Тя обаче е с коренно различно звучене от един от най-новия ти проект „Нека го направим“. Мислиш ли да направиш парче, което да в стил „Don`t say goodbye“ отново?

Това са песни от различни етапи от живота ми. Но и двете съм аз. Хората сме многопластови. И двете песни са ми много любими и от двама много талантливи композитори. Аз не планувам песните си: Сега ще направя ето този стил, защото е модерно. Правя това, което усещам.

Коя песен те описва най-добре като музикант, коя е най-близка до теб?

Всяка една песен описва част от мен и етап от живота ми. Днес съм на етап: “Нека го направим”.

В репертоара си имаш разнородна музика, търсиш ли все още себе си в музикалната сфера?

Всеки търси себе си. Променяме се постоянно, живеем, което е равно на уча се, а всяко учение ни променя. В музиката описвам и преоткривам себе си всеки път.

Какво подготвяш в момента, върху какъв музикален проект работиш? Да очакват ли почитателите ти нов дует скоро?

Има няколко проекта в главата си. Един се заформя доста силно. Ще е дует, в който ме поканиха, а аз никога не отказвам на добри идеи, които мога да усетя със сърце. Мисля, че този проект ще изненада и определено ще е ново за мен. Но има време до там. До тогава нека се насладим на “Нека го направим” с пожелание да не спирате да правите това, което ви е кеф и искате.

Ирен Бабачева

Ирен Бабачева има бакалавърска степен по Медии и журналистика, както и магистърска степен по Връзки с обществеността. Интересите ѝ са в сферата на модата, лайфстайла и киното. Обича да изследва артисти и техните биографии, докато не научи факти, които са неизвестни дори за тях самите.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни