„Тази пиеса е посветена на всеки в Бронкс, който ме е ударил или целунал и на всеки, когото аз съм ударил или целунал”, казва авторът на „Дани и дълбокото синьо море” – Джон Патрик Шанли. И има защо – пиесата изкарва на преден план страховете и слабостите на младите, които отхвърлят света наоколо, а с него, отхвърлят и себе си.


Режисьор на постановката е Ованес Торосян, а в ролите на героите Дани и Роберта влизат актьорите Георги Гоцин и Каталин Старейшинска. Двамата трийсетинагодишни се срещат в бар в Бронкс, Ню Йорк, точно когато са изгубили всякаква надежда за себе си. Те са крайни и опасни, давят се в „дълбокото синьо море” и могат да разберат какво се крие в него само при челен сблъсък с другия. За греховете и падението, страха от любовта, социалните капани, прошката и спасението – това е пиеса, в която раните са широко отворени, а изходът изисква малко повече смелост, отколкото ни е удобно да проявим.


Американецът Джон Патрик Шанли е един от най-обичаните съвременни драматурзи и сценаристи - носител на Оскар за филма "Лунатици" и на награди Тони и Пулицър за пиесата "Съмнения". За първи път негово произведение се поставя у нас.


Представлението се играе в София – в театър Възраждане, на 20 юни (вторник) от 19 часа.

"Дани и дълбокото синьо море” се реализира с подкрепата на Пловдивския драматичен театър и Национален Фонд Култура.


Ню Йорк Таймс
определя взаимоотношенията на героите в тази история като „кикбоксово па де дьо”: “Пиесата е като да седиш до ринга и да гледаш мач на живот и смърт, който завършва с нежна прегръдка.“

„Тя (пиесата) е експлозивно, дълбоко изследване на отчуждението и изкупителната сила на любовта.” Ню Йорк Дейли Нюз

„Изключително забавна, ужасяваща, изпълнена с въображение, хипнотизираща пиеса, крайно различна от традиционните любовни истории.“ Драма-лог

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар