Къде е драмата в това да си веган? Няма нищо страшно, нищо лично... Всичко обаче става лично и безкрайно драматично, когато Фаусто, човек с подчертан вкус към питателната италианска храна, се влюбва във веганката Клаудия. Драматично и много смешно – поне в книгата.

Често любовта проявява особено чувство за хумор: в случая преобръща света на Фаусто и го изпраща в непознати територии, когато той се влюбва до уши във веганката Клаудия - жена, красива като ангел... Оказва се,обаче че този ангел е доста войнствено настроен и се опитва да прекрои живота му. Той има избор, разбира се – ако иска скоро да умре, защото яде месо и сирене, това си е негова работа! Героят е въвлечен в едно непознато за него съществуване, в което вълнените пуловери са резултат от мъчения, прилагани върху животни; две хапки скришно изядено сирене са причина за пълна кръвна картина с тревожни отклонения от няколко стотни; пътуване до Тайланд включва десет килограма пълнозърнест био ориз в багажа за полета Рим-Банкок...

Епизодът, в който Клаудия си хрупа тревичка, като буквално я пасе от саксията на терасата, може и да ви се стори измислен, но не е. Цялата история, както съобщава и подзаглавието на книгата, е истинска. "Ожених се за веганка" ще ви запознае с много факти за храната, които може да не знаете, ще ви накара да се замислите за силата на любовта и за това как се храните. А най-важното е, че ще ви разсмее до сълзи.

Фаусто Брици е италиански сценарист, продуцент, режисьор и писател. Създател е на девет филма като режисьор, повечето отличени с престижни награди. Сценарист е на над четиридесет филма. Автор е на книгите: „Нощта преди изпитите“ и „Нощта преди изпитите – днес“, „Учебник за бивши гаджета“, „Мъжете срещу жените“, „Сто дни щастие“, „Ако ме обичаш“. Женен е за актрисата Клаудия Дзанела, героиня на последния му роман – актриса, топ модел, веган и борец за природосъобразния живот. През февруари 2016, малко след като излиза книгата, се ражда дъщеря им Пенелопе Нина.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар