Да помогнем на Алекс да ходи


Александра Кръстянина е едно очарователно бебе, което е родено на 4 април миналата година. Детенцето обаче идва на този свят с рядката диагноза "Фибуларна хемимелия на дясно краче" или иначе казано - пълна липса на малък пищял и скъсено краче с деформирани глезен и стъпало.

На родителите бива отказано финансиране от Фонда за лечение на деца в чужбина и в момента те сами се опитват да съберат цялата сума за лечението, която с разходите по престоя за 3 месеца в Щатите възлиза на 250 000 щатски долара.

За да може малката Алекс да ходи и да има нормално детство, тя трябва да бъде подложена на сложна операция, с която фибуларната хемимелия се лекува и след няколко последващи удължения на крака, се получава почти пълно възстановяване.

Стойността ѝ е точно 230,905.35 долара. Но само чрез нея ще бъде избегната ампутацията на крачето и детето ще има възможност да ходи, без да използва ортези. Чрез нея се правят няколко от операциите наведнъж, също така се удължава и крачето, което спестява на пациента няколко упойки и огромния стрес от всяка следваща операция.

Препоръчителната възраст за интервенцията е между 18 и 24 месеца. В момента Алекс е на 9 месеца, а сумата, която е събрана към днешна дата (5 януари), е точно 225 788,90 лева. Или иначе казано, остават ѝ почти още толкова.

Всеки, който желае да помогне на Александра Кръстянина, може да го направи, превеждайки сума по банкова сметка, чрез PayPal или дарителски SMS. Ето ги и данните:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG40CECB979040G7448700
ТИТУЛЯР:АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА

PayPal: Чрез Donation бутон тук: http://helpalex.info/
veni_sun@abv.bg
титуляр:Венета Кръстянина (майка)

ДАРИТЕЛСКИ SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777

През февруари във Варна ще се проведе благотворителен базар в помощ на Алекс, повече за събитието можете да научите тук: https://www.facebook.com/events/229125694207612/

А за да следите всички активности около събирането на средствата за Александра, посетете и нейната страница във Facebook: https://www.facebook.com/malkataAleks/

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни