Да подариш усмивка! Handmade by Ju


С Жу се запознахме по време на първата ми работа в медийната сфера. Харесах я веднага - заради сините ѝ очи, заради това, че сме една зодия и заради това, че беше изключително мила, добра и талантлива колежка. После пътищата ни се разделиха. За щастие, социални мрежи като фейсбук успяват да запазят връзката между хората. И благодарение на него днес, когато с Жу вече не живеем в един град и не работим на едно и също място, разбрах новата посока, в която е поела. Представям ви Handmade by Ju - невероятно красиви и ръчно изработени творения, подходящи за рожден ден, сватба, раждане, кръщене и каквото още се сетите. Потърсих я, за да ми разкаже повече за артистичното си начинание. И ето какво си казахме.

Кога реши да дадеш криле на хобито си да изработваш красиви подаръци? Свързано ли е по някакъв начин с майчинството?

Всичко започна на шега... и набързо. Миналата есен трябваше да организирам кръщенето на дъщеря ми. Оказа се, че то си е направо като „мини сватба“ – гости, покани, подаръци, декорации, цветя. Всичко се случи много набързо и докато се усетя, вече украсявах бутилки и правех табелки за масите. Когато всичко приключи и малката ми дъщеричка вече беше християнка, осъзнах, че макар и доста трудоемко, всичките тези задачи, които трябваше да свърша, ми доставиха удоволствие. Замислих се, че може би имам талант за тези неща. И защо пък да не пробвам!

Страничката Handmade by Ju е насочена предимно към бебешки/сватбени аксесоари? Защо тези теми те вдъхновяват?

Аз съм щастлива и горда майка на една прекрасна 2-годишна госпожица. Тя е моето вдъхновение. Дори и да искам да избягам от бебешките теми, просто няма начин.

"Тази година венчаем, догодина да кръщаваме!" Сватбата и кръщенето са две събития, които заемат огромна част в живота на човек (и на неговите родители). От собствен опит го казвам. Трепетите, които изживях на сватбата си, съвсем спокойно могат да се сравняват с тези от кръщенето на дъщеря ми.

Когато изработвам аксесоар за сватба, кръщене или за раждането на някое бебче, аз ставам част от това толкова важно събитие. Изработвайки албумче за някого, аз му подарявам усмивка. Това е и много отговорно. Клиентите ми гласуват огромно доверие и аз съм длъжна да го оправдая.

Колко време може да отнеме ръчното изработване на албум за снимки, например?

Вдъхновението е определящо за времето. Имам ли вдъхновение, всичко е възможно. Времето е относително понятие. Важен е крайният резултат, който да доведе до доволен клиент.

От творене под формата на писане към ръчно творене – къде е връзката?

Все е творене! С тази разлика, че за едното съм учила, а другото ми е хоби. В скрапбукинга има повече разнообразие. Един проект може да се изработи по много различни начини, използват се разнообразни техники. Писането стимулира въображението, а скрапбукингът го изобрязява нагледно!

Кой е подаръкът, изработен от теб, който ти е най-скъп? Защо?

Най-скъп ми е първият скрапбук албум. Направих го за рождения ден на майка ми през януари. Като изработка беше много аматьорско, но аз си го харесах. Аранжирах снимки от първата годинка на дъщеря ми с надписи за всяка снимка, сякаш тя говори на баба си! Беше много забавно. Именно тогава осъзнах, че работата, с която се захващам, не е само изработване на подаръци, а подаряване на усмивки!

Изработваш ли подаръци по поръчка?

Всичко, което изработвам, е по поръчка. Всеки подарък е индивидуален, персонализиран и съобразен с предпочитанията на клиента. В бъдеще планирам да изработвам наличности от някои продукти, но сега нямам необходимото време за това. Може би като си отворя собствено ателие, това ще е първото нещо, което ще направя. (усмихва се)

Какви послания носят творенията на Handmade By Ju?

Handmade by Ju подарява усмивки! Това е най-ценното за мен. Без значение колко трудна е била изработката на някой проект, когато видя, че клиентът се влюбва в него, вече нищо друго няма значение!

Станислава Симидчийска
Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни