Биографичният филм за живота на Тупак Шакур носи името All Eyez On Me, като очакваната със страхотен интерес лента ще дебютира на голям екран през месец ноември тази година. Режисьор на филма е популярният автор на десетки хип-хоп видеа Бени Бум, докато в ролята на легендарния Тупак ще видим абсолютния дебютант в кино индустрията Димитриъс Шип-младши.

Макар и лишен от опит, Димитриъс Шип е избран от режисьора и продуцентите на лентата, поради поразителната си визуална прилика с Тупак. Любопитното е, че самият Шип е свързан с рап легендата, макар и косвено. Връзката в случая е неговият баща Димитриъс Шип-старши, който през 90-те години продуцира един от големите хитове на Тупак "Toss It Up". Както и можете да предположите, самият Шип не крие, че е страстен почитател на Шакур, като можем само да се надяваме, че ще видим един брилянтен дебют от негова страна на голям екран.

MAIN-Tupac

Няколко месеца преди премиерата на All Eyez On Me, Димитриъс Шип даде интервю пред Complex, в което говори за огромното предизвикателство да влезеш в кожата на артист и човек, който милиони хора по цялото земно кълбо продължават да боготворят, дори и 20 години след смъртта му.

Пред Complex Шип споделя, че приликата му с Тупак винаги е била очевидна, като през целия си живот той е бил наричан "Pac" от близки и непознати. "Това започна още в гимназията", разкрива той.

"Тупак и баща ми бяха близки. За краткото време, в което се познаваха, той успя да го опознае. Когато и двамата бяха част от Death Row, те бяха наистина близки."

All Eyez On Me ще обхване голяма част от живота на Тупак - от ранните му години до момента на смъртта му, а Димитриъс Шип разкри коя е най-трудната сцена, която е трябвало да заснеме.

"Най-трудно за мен бе да заснемем сцената, довела до смъртта му. Изчакахме до последните дни, за да я заснемем. А когато стигнеш дотам, вече си осъзнал какво се случва, вникнал си в целия спектрум. Бях погълнат от живота му, всичко бе много емоционално за мен. Чувствах се като "уау, сега наистина разбирам живота му", както и обратите, довели до това той да бъде там онази вечер. Тогава Тупак тъкмо се е бил върнал от Ню Йорк, при което е получил обаждане да отскочи до Лас Вегас. Отишъл е, но действително не е искал да бъде там."

tupac-shakur-biopic

"Величието, което най-много обожавам в Тупак, е това какъв мъж, личност и лидер е бил той. Лидер на чернокожите", продължава Шип, добавяйки: "В това отношение Тупак винаги е бил повече идол за мен, отколкото ако говорим просто за музиката. Когато бях хлапе, всичко опираше до музиката, но когато започнах да раста и да се превръщам в мъж, започнах да проучвам все по-надълбоко живота му. Виждах всичко, през което той е трябвало да премине, какво е преодолял и какви избори е направил. И каква мъдрост е носил в себе си, макар и на 25-годишна възраст. Това е нещо невероятно."

Димитриъс Шип сподели и впечатления за работата си с режисьора Бени Бум, за когото това е също е дебют в областта на киното. "Бени е човек, който приема работата си много насериозно. Той даде най-доброто от себе си, защото разбираше, че нямаме право да направим посредствен филм за Тупак. Всички бяхме на една и съща страница, всички искахме да направим най-доброто възможно нещо във всеки един момент."

image19

Лентата "Директно от Комптън", посветена на други легенди в хип-хоп музиката - N.W.A., пожъна сериозен успех и бе приета отлично от страна на критика и фенове. Димитриъс Шип обаче е на мнение, че в случая двата филма не бива да бъдат сравнявани.

"Вижте, не можем да ги сравняваме. Тук говорим за Тупак. Става дума за глобална звезда и икона. Това е един от най-големите биографични филми, които някога са правени. На едно ниво до Майкъл Джаксън, разбирате ли ме? Малко са хората в света, които са толкова уважавани и обичани, когато става дума за ентъртейнмънт, колкото хора като Тупак, Майк или Елвис."

tupac-biopic-demetrius-all-eyez-me

За финал Шип разкри и кои са любимите му песни на Тупак. "Dear Mama" е любимата ми песен, която някога е създавана. След това идва "So Many Tears", заради всичко, за което той говори в нея - посланието и всичко останало. Това просто е една от най-добрите рап песни, които някога са записвани."

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар