Митко Димитров е едно от лицата, стоящи зад някои от най-големите
хитове през изминалите месеци. По-известен е с артистичния си псевдоним
D3MO, а съвместната му работа с Били Хлапето предизвика същински
фурор на българската музикална сцена.

И ако не сте се сетили, в което се съмняваме, става въпрос именно за хитовете "Бели нощи“ и "Наливай ми“. Няколко месеца по-късно пуска и новата си самостоятелна песен – "Бандита".

Свързахме се с D3MO, за да си поговорим за вдъхновението, творчеството,
пътя към успеха и този към дома. А какво още има да сподели за себе си и
за бъдещите си проекти, можете да прочетете в следващите редове.

Няма как да не започна от псевдонима ти. Какво значи D3MO и каква е историята зад него? 

Псевдонимът D3MO e вдъхновен от буквалното значение на думата "демо" – нефинализиран вариант на проект, най-често се използва в музиката. Твърдя, че всеки си има своята незавършена песен, или казано по друг начин - работи върху себе си.

Митко Димитров и D3MO един човек ли са? Има ли разлика между теб и твоето сценично "Аз"? 

Исках да разгранича музиката от себе си, въпреки че това няма как да стане напълно. С две думи, като се слуша музиката ми съм D3MO, извън нея съм си Митко.

D3MO
D3MO

През тази година пусна два забележителни дуета с Били Хлапето - "Бели нощи" и "Наливай ми". Очакваше ли такъв огромен успех?

Успехът е много относителен. Имам цели, които ден след ден гледам да постигна. В случая тези две песни наистина помогнаха да се разчуе за мен, но се целя много по-високо от някакви гледания или стриймове. Били ми подаде рамо, за което съм му безкрайно благодарен. През този месец излиза и следващата ни свъместна песен.

Мислиш ли, че има рецепта за това една песен да се превърне в хит? 

Думата “хит” я ненавиждам. “Хитовете”, които слушам всеки ден, малко хора знаят за тях. Бих казал, че трябва душа и сърце за една песен. Пък дали ще е “хит”, ще се разбере след години. “Хитовете” в България днешно време се налагат. С Били тръгнахме по съвсем различен път и няма как да се налагаме - нас хората ни бутат, за което сме безкрайно благодарни.

 

Освен че пееш, сам си пишеш и текстовете. Има ли някой, който седи зад твоето вдъхновение, или всичко просто се случва?

Съжалявам, ако отговорът е клише, но намирам вдъхновение във всичко.

След успеха, който те връхлетя тази година, мислиш ли за нещо по-грандиозно, например нов албум?

Работя по нов албум, ще се казва “Дивото”.  Не съм решил кога ще го пускам, но траклистът е вече готов. Това ще е най-тежкият албум, пускан в България през последните 10 години.

 

Няколко пъти споменах думата "успех", но какво всъщност представлява успехът за теб? Мислиш ли, че си го достигнал?

Според мен всеки човек се бори да намери баланса си. Вдигането на летви не е много здравословно, но някак си ми е вродено, и искам все повече и повече да постигна. Вече си слагам реалистични цели. А успехът според мен е в очите на другите. Човек няма как сам да се определи за успял, поне аз не мога, защото всичко постигнато е за сметка на друго.

В момента ставаме свидетели на таланта ти, може би благодарение на това, че си избрал да се върнеш в България. Живял си в чужбина в продължение на немалко години. Как и защо реши да се върнеш?

Когато реша да направя нещо, винаги съм се борил до край. Годините ми в САЩ ме научиха на много неща, които в момента ми помагат да гледам всичко от друга гледна точка. България е моят дом и след като реших да започна нова част от живота си, исках да се върна и да усетя себе си и кой съм аз на 100 процента. Исках и чрез музиката да разкажа моята история и покрай този разказ от една незавършена песен се надявам хората да намират нещо в себе си в нея.

 

Как дойде идеята за последната ти песен - "Бандита"?

Родителите ми продължават да живеят в чужбина и последно време ги виждам един път в годината. Няма как да им казвам всичко, което се случва покрай мен по телефона, така че тази песен е вдъхновена от тези обстоятелства, както и от момичето до мен. Само това ще кажа, защото мразя да обяснявам какъв е замисълът на една песен, за да може всеки слушател сам за себе си да го открие.

И за финал, каква асоциация би искал да правят хората, когато чуят името ти? 

Да очакват неочакваното и да намерят своето вдъхновение чрез това, което правя.

Автор

Студент по журналистика. Любител на животните, слънчевото време и хубавите мигове. Заклет фен на фантастиката. Обичам четенето, а понякога се случва и да пиша. Интересът ми към футбола често води до споделяне на (не)компетентното ми женско мнение.

Напишете коментар