Слънчевите очила са задължителен аксесоар през лятото и да си признаем, дори не си представяме дните без тях. Те са не само практични, тъй като предпазват очите ни от слънцето, но също така подсилват визията ни и са ключов компонент при демонстриране на личен стил и индивидуалност.

Цветните слънчеви очила - силният тренд на лято 2022

След меко казано неприятни месеци на глобална пандемия, принудили ни да поставим активния си начин на живот на пауза, време е отново да се радваме на света около нас. Поради това не е изненадващо, че именно цветните дамски слънчеви очила са един от най-ярките трендове на лято 2022.

Да, класическите модели си остават със задължително присъствие в гардероба ни, но защо да не опитаме нещо ново и смело? Можете да потърсите бляскавия си нов чифт в любимия мол, посещавайки винаги криещите приятни изненади магазини на CCC. Разбира се, феновете на онлайн пазаруването могат да разгледат продуктите на бранда и онлайн, използвайки платформата му за дистанционно пазаруване.

Тренд, датиращ от десетилетия насам

Слънчевите очила са един от задължителните аксесоари, които ни дават и най-широко поле за експерименти. От “авиаторите” до моделите тип “котешко око”, днес момичетата от всички възрасти могат да изразят себе си по множество различни начини.

По-запознатите с развитието на модната индустрия знаят, че трендът на цветните слънчеви очила не датира от днес. Даже напротив! Още през 60-те и 70-те години на миналия век знаменитости като сър Елтън Джон правят този тип визия своя запазена марка. Днес този тренд отново е актуален заради винаги нарастващия поглед към миналото, социални мрежи като TikTok и смелостта на по-млади брандове, които непрекъснато предизвикват себе си с все по-ярки модели от този тип. Сериозна помощ в това отношение оказват и инфлуенсърите от Gen Z, които обожават подобен вид трендове.

слънчеви очила
Цветните слънчеви очила са един страхотен начин да раздвижите визията си

Съвременните звезди - също фенове на цветните слънчеви очила

Ако сър Елтън Джон е сред основните “виновници” за развитието на този тренд, днес множество талантливи артисти от по-младото поколение продължават да вървят по неговия път.

Джо Джонас, Bad Bunny и момчетата от Brockhampton са сред посланиците на силно изразените цветове при слънчевите очила. Те до един са наясно, че един от ключовете към успешното носене на подобен аксесоар е да ги третираш като бижута - да ги използваш като нещо, което допълва цялостния ти аутфит и дори подсилва посланието му.

Не се притеснявайте - те също предпазват от слънцето

Възможно е да попаднете на информация, че този тип стъкла не блокират слънцето толкова ефективно, колкото по-тъмните модели. Истината е, че те също разполагат с достатъчно добра UV защита, за да се чувствате максимално комфортно и в безопасност за зрението си.

Всъщност е установено, че определени цветове стъкла дори могат да ви помогнат в някои направления. Жълтите стъкла могат да намалят напрежението в очите, докато зелените се справят отлично с отблясъците и дори изсветляват сенките. Ако си падате по червеното, ще се радвате да знаете, че този цвят има успокояващ ефект, докато усилва възприятието за дълбочина.

Let the colours in

Е, успяхме ли да ви убедим да внесете малко цвят в живота си? Сигурни сме, че това ще се окаже дори по-добро решение, отколкото някога сте предполагали. Вероятно сега е най-точният момент да експериментирате, когато светът се “презарежда” след двугодишна пауза и започва да пулсира наново. Какво решихте?

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар