Някой знае ли какво са FPS игрите? На нашето внимание представяме една видеоигра за Android, която много наподобява Counter Strike. Нека първо обаче разгледаме какво всъщност представляват FPS игрите.

Видеоигрите за стрелци от първо лице (First person shooters – FPS) са сред най-популярните жанрове сред геймърите. За тяхно щастие, в последните три десетилетия е произведено огромно количество игри. Те винаги са играели голяма роля на гейминг сцената. Има много примери в жанра, примери, превърнали се в хитове сред геймърите. Call of Duty, Half Life, Counter Strike 1.6 са най-известните сред геймърските среди. Има обаче една игра, която е за телефон, не за компютър, и обира точките за FPS жанра.

Днес ще разгледаме какво всъщност представлява играта Counter Attack и защо е важно да научим за нея. Това е FPS игра, която е в топ 4 за Android мобилни игри. Базирана е на Counter Strike 1.6 и, забележете, създадена е от българи. За жалост, все още не е популяризирана в България, но и това предстои.

Counter Attack е невероятно мултиплейър FPS изживяване. Тази игра е наистина страходна и вълнуваща. Публикувана е от Play Motion Games и е актуализирана на 19 юни 2017 г. Играта и нейните функции са в Бета етап на разработка, придружени с чести актуализации. Това носи на геймърите ново съдържание, корекции на програмни грешки, подобрения в производителността и геймплея. Counter Attack е една от най-добрите състезателни мултиплейър FPS игри.

Реализмът в играта е уникален, изненадващо за мобилно приложение. В играта срещаме голям избор като Desert Eagle, AK-47, AUG, пистолети, снайпери и много други разрушителни оръжия. Също така играта предлага скинове и стикери, които увеличават „damage”-точките. След като разгледахме основните положения на играта, можем да се впуснем в яростната битка и да усетим тръпката на съвременната терористична война.

Любопитното е, че ако си българин, с влизането в играта (след логване от България) получаваш бонус награди на стойност 65 лв. и това напълно безплатно.

Е, разработчиците дали не са патриоти? Хей, българи, влизайте в Google Play и нека грабнем бонуса!

Автор

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Напишете коментар