Коронавирус пандемията ще струва на Холивуд повече от 20 милиарда долара в загуби. Това поне изчислява изданието The Hollywood Reporter, взимайки предвид всички касови продукции, които са пострадали по един или друг начин от разразилата се ситуация.

В началото прогнозите за евентуалните загуби на кино индустрията бяха далеч по-скромни, но с всеки следващ ден се съобщава за нови и нови заглавия, чиято кино премиера е отменена заради вируса. Има и други, които дори няма да успеят да завършат снимките си по план.

Сред най-големите губещи от пандемията е новият филм за Джеймс Бонд - "Смъртта може да почака". Премиерата на лентата трябваше да се състои съвсем скоро, но в крайна сметка тя бе отложена за месец ноември. Отложено бе и продължението на хоръра "Нито звук" на Джош Кразински, за който дори не се знае кога ще може да бъде гледан. Смята се, че "Нито звук" ще загуби около 30 милиона долара от създалата се ситуация, докато при "Смъртта може да почака" загубите се равняват на повече от 50 милиона долара.

Световният боксофис също поема удар след удар. Около 70 000 киносалона са затворени само в Китай, а бройката нараства значително, когато добавим и всички останали държави под карантина. Новият филм за Батман, новият "Джурасик Парк" и следващият сезон на Stranger Things официално спряха снимки, отлагайки ги за неопределен период в бъдещето.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар