COMING SOON: Илюстровано издание на "Хари Потър и Философският камък"


„Да видя илюстрациите на Джим Кей ме развълнува дълбоко. Обожавам интерпретацията му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че му е дал таланта си назаем.”

С тези думи Джоан Роулинг изразява възхищението си към твореца, вдъхнал живот на специалното илюстровано издание на „Хари Потър и Философският камък”. А то е вълшебно. И не, причината не е само магията, която не просто витае, а изпълва цялата поредица. Причината е, че няма нищо по-красиво от една фантазия, получила реален облик върху белите книжни страници. Фантазията на милиони фенове, фантазията на художника Джим Кей.


Отново е замесено вълшебство в 13-ото число, на което ще излезе българското издание. Всички книги за Хари Потър у нас излизат точно на 13-и. А този път месецът е октомври.

Издателство ЕГМОНТ са вълшебниците, благодарение на които ще имаме възможност да се докоснем до пъстрия шедьовър. Следващата добра новина е, че поредицата изцяло илюстровани издания ще се обогатява с по едно заглавие до 2021 година.

Припомняме ви, че всяка от книгите за Хари Потър е оглавявала класациите за бестселъри на New York Times и USA Today. Преведени на 78 езика и пресъздадени в 8 филма, продажбите на романите от поредицата в световен план надхвърлят 450 милиона. Към света на момчето, което оживя, има издадени три съпътстващи книги в помощ на благотворителни кампании – „Куидичът през вековете“, „Фантастичните животни и къде да ги намерим“ (в подкрепа на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в подкрепа на Lumos). През 2016 година пък по кината ще се появи филм, чийто сценарий се базира на „Фантастични животни и къде да ги намерим“, в главните роли на който се превъплъщават Еди Редмейн и Колин Фарел.

Тук можете да поръчате предварително екземпляр от цветното издание. А тук са скрити детайли от интерактивната корица.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни