Колин Фарел и Джак О‘Конъл са звездите в новия лимитиран сериал "Северните води". Всички 5 епизода са налични от днес за гледане в стрийминг платформата HBO GO. Северните води е базиран на едноименния роман на  Иън Макгуайър и е адаптиран и режисиран от Андрю Хей  („45 дни“ „ Уикенд“).

Сериалът разказва историята на китоловен кораб от 19-ти век, който отплава за Арктика с убиец на борда.

Действието се развива във Великобритания и арктическите води в края на 50-те години на 19 век.  Годината е 1859 г. и ни повежда в историята на Патрик Съмнър (Джак О'Конъл) – бивш военен хирург, постъпил като корабен лекар на китоловна експедиция към Арктика. На борда той се сблъсква с майстора на харпуна Хенри Дракс (Колин Фарел) – жесток убиец, чиято липса на морал му помага да оцелее в бруталната реалност на света. Съмнър се надява да избяга от ужасите на миналото си, но се озовава в свят, управляван от мъже, и на злополучно пътуване с убиец-психопат на борда. От търсене на изкупление историята му се превръща в битка за оцеляване в суровата природа на Арктика.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=V5IP8qjFttM&feature=youtu.be&ab_channel=HBOBulgaria

 

"Северните води", копродукция на See-Saw Films и Rhombus Media, е завладяваща нова драма, написана и режисирана от известния режисьор Андрю Хей. Сериалът е базиран на книгата на английския писател и академик Иън Макгуайър, която е включена в почетната класация на Man Booker. Голяма част от снимките се правени на север от архипелага Свалбард, като актьорският състав и екипът работят изцяло във водите на Северния ледовит океан.

Северните води
Фотокредит: BBC / HBO България

Режисьорът Андрю Хей казва: „Романът на Иън Макгуайър описва ярко бруталната красота на арктическата среда и знаех, че трябва да се опитам да внеса подобен реализъм в сериала. Въпреки очевидните предизвикателства, снимането в Арктика изглеждаше най-добрият вариант. Исках да усетим хапливия вятър, лютия студ. Исках да уловя този страх, който идва от това, човек е толкова толкова далече от цивилизацията.”

В сериала участват Джак О’Конъл като Патрик Съмнър, Колин Фарел като Хенри Дракс, Стивън Греъм като капитан Браунли, сър Том Кортни като Бакстър, Сам Спруел като Кавендиш и Роланд Мьолер като Ото. В роли виждаме още Питър Мълън, Филип Хил-Пиърсън, Кийрън Ъркхарт, Джонатан Арис, Стивън Макмилан и други.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар