Chromebook Flip C100 или хромбук, който си заслужава


Първо на първо - какво е хромбук? С няколко думи, това е лаптоп, който използва популярния браузър на Google - Google Chrome, като своя операционна система.

Хромбуците не са напълно функциониращи лаптопи, но ако прекарвате времето си пред компютъра предимно в интернет и нямате нужда от допълнителни функционалности, които и без това не използвате на стандартните си машини, то хромбукът може да бъде евтина и удобна алтернатива за вас.

Chromebook Flip C100 на Asus е първият до този момент хибриден хромбук, който може да бъде използван освен като лаптоп, също така и като таблет.

Машинката е с 10-инчов екран и издържан дизайн с алуминиево покритие, като освен че ще ви донесе продуктивност, този хромбук ще погали и чувството ви за естетика.

Най-изненадващата част при този модел обаче е цената му. Тя започва от едва 250 щатски долара и достига до 300 при моделите с 4GB RAM памет.

Преди да си закупите хромбук, трябва внимателно да помислите дали подобен тип платформа ще бъде достатъчна за нуждите ви. Ако основно прекарвате времето си пред компютъра в браузване, обработка на документи, изпращане на мейли, стриймване на филми и музика или чатове с приятели, то може би нямате нужда от нищо повече. С оглед и на цената, естествено. Освен нея, други предимства при хромбуците са липсата на софтуерни ъпдейти, нуждата от правене на бекъп-и или каквато и да е опасност от прихващането на вируси.

Google заслужват похвала и за оптимизирането на операционната система ChromeOS. Платформата вече върви далеч по-гладко спрямо началото на своето съществуване, като добри "пипвания" на точните места е претърпял и нейният интерфейс.

Батерията на този хромбук издържа около 6 часа на интензивно браузване и работа с машината.

Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни