Победителката в последното издание на X Factor Християна Лоизу представи официално видеото към своя дебютен сингъл, носещ името "Phoenix".

За създаването на песента са се погрижили екип от чуждестранни композитори, сред които Йоаким Персон и Себастиан Арман, които участваха и в създаването на суперуспешната "If Love Was a Crime" на Поли Генова, с която тя се представи изключително успешно на "Евровизия".

Саунд дизайнът на “Phoenix” е на шведския хитмейкър и музикален продуцент Ollipop, който стои зад "Стъпка напред" на Михаела Маринова и "Избран" на Невена Пейкова, информират още от "Вирджиния Рекърдс".

„С продуцентите ми решихме да запиша “Phoenix” на английски, защото така песента ще има по-голям шанс и извън България“, споделя Християна. Родена в Кипър, тя учи поп и оперна вокална техника в гр. Ларнака, но избира България за втори дом и НМА „Проф. Панчо Владигеров“, за да се усъвършенства в класическото пеене. Следва специализация в Лийдс, Великобритания, където Християна усвоява изкуството на мюзикъла, а броени месеци след завръщането си на българска земя се явява на кастинг за четвъртия сезон на X Factor. Покорява българската публика от самото начало на формата с безкомпромисните си вокални изпълнения, които й осигуряват победата и договор с „Вирджиния Рекърдс“. 

Hristiana 3

Видеото на “Phoenix“ е на режисьора Васил Стефанов, който пресъздава с много въображение и деликатност идеята на песента - красиви образи, пейзажи погледнати с око на птица и загатване на невидимата нишка между човека и собствената му сила да надмогва трудностите и да се издига над тях.

„Работата с целия екип по записите на “Phoenix” и снимките на видеото беше приключение, за което всеки артист може да мечтае. Този проект и всичко, което ми се случва заради X Factor, е сбъдната мечта за мен“, казва Христиана.

Hristiana 4

Визиите на Християна в клипа на “Phoenix” са дело на гримьора и коафьор Слав и стилиста Силвия Маркова, която избира за проекта H&M, Junona Fashion House, Muse Shop и Little Ida’s Flowers.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар