Крис Захариев представи "Див чесън" – филм за житейските избори

С пълна зала и бурни аплодисменти беше посрещнат късометражният филм „Див чесън“ от публиката във Френски културен институт вчера. Късометражната продукция е част от обучението на младия талант Крис Захариев в Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) и е заснета през пролетта на тази година с финансовата подкрепа на TELUS International Europe.


За мен писателите, драматурзите и режисьорите са архитекти на културата. Историите, които разказваме изграждат тухла по тухла нашия свят. Те стават историите, които живеем. Затова за мен киното е не само изкуство, то е начин на живот. То е шанс да пренесеш зрителя някъде другаде. С всеки филм се стремя да разкажа история, която вдъхновява или просто ни дава глътка свеж въздух, че всичко ще бъде наред", споделя Крис.

В „Див чесън“ се разказва за поредица от събития, които младият герой на име Ангел преживява. Те го провокират да преосмисли мирогледа си и да промени досегашния си начин на живот и обкръжение. Ключова роля за тази трансформация изиграва срещата на героя с възрастна дама – в ролята Жоржета Чакърова, на която той помага да намери пътя до дома. „Див чесън“ е лента, която поставя въпроса за житейските избори, пред които се изправяме и силата на решенията, които взимаме.

Крис Захариев
Премиера на "Див чесън"

Следващата прожекция на филма е на 1-ви октомври във Френски културен институт София. След това кино лентата ще вземе участие в предстоящите фестивали у нас и чужбина.

За Крис Захариев

Крис Захариев е влогър с повече от 75 хиляди последователи и милиони гледания. Той е автор на поредицата “Да се изгубиш нарочно”, с която през 2018 печели наградата на БНР и БНТ “Будител на годината”. По-рано тази година поредицата беше издадена на книга, а Крис получи приза “Най-изявена млада личност” от TOYP (The Outstanding Young Persons) International.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни