Крис Хемсуърт получава звезда на Алеята на славата? Да, правилно чухте!

Комитетът, който избира следващите попълнения за алеята, поставя Хемсуърт в категорията Motion Picture, заедно с други нови получатели на звезди: Махершала Али, Лорънс Фишбърн, Спайк Лий, Джулия Робъртс, Октавия Спенсър и Батман. 

Да, Батман също получава звезда на Холивудската Алея на славата.

Хемсуърт е роден в Австралия и е средният брат на актьорите Лука и Лиам Хемсуърт - трио, което разбива женските сърца по целия свят. Той се появява за първи път в епизоди на телевизионни предавания като Neighbours и Marshall Law, преди да се присъедини към актьорския състав на дългогодишната австралийска сапунка Home and Away. Първата му филмова роля (за кратко) е като Джордж Кърк в "Стар Трек". 

След "Тор" на Marvel, Хемсуърт се появява в Cabin in the Woods, The Huntsman и римейка на Ghostbusters, както и с водещи роли във филми от режисьори като Рон Хауърд и Оливър Стоун. Според Box Office Mojo, средната печалба от филм с Крис Хемсуърт е около 188 милиона долара в Америка и Канада. Филми с него са надхвърлили 11 милиарда долара в кината. Обаятелните му харизма и чар улесняват феновете да продължават да купуват билети.

Крис Хемсуърт
Крис Хемсуърт като Тор във филмите на Marvel

"Изборите за тази година бяха уникални", заяви председателят на комисията по подбор за звездите Вин Ди Бона в изявление. 

"Успяхме да увековечим талантите на 35 художници, които вече са изградили наследството си тук в Холивуд. Също така, отпразнувахме много нови талантливи артисти, които докоснаха сърцата ни във филми, телевизията, радиото и различни музикални категории."

Други носители на звездите на алеята включват телевизионните актьори Тери Крюс, Анди Кауфман, Бърт Уорд и Кристина Епългейт, изпълнителите 50 Cent, Алиша Кийс, Били Айдъл и Елвис Костело, както и сценичните изпълнители Дейв Шапел и Били Портър.

Хемсуърт може да бъде видян на големия екран като главна роля в новия Мъже в черно: Глобална заплаха.

Автор

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Напишете коментар