Водните екстремни атракции несъмнено привличат деца и възрастни като магнит. Те събуждат силите ни за живот и ни дават уникална възможност да се почувстваме в топ форма, готови да завладеем целия свят. Да разгледаме по-подробно някои от уникалните възможности в България.   

Рай за любителите на водни екстремни преживявания

В България всеки летовник може да се наслади на удивителни екстремни преживявания. Достатъчно е да посетите Аквапарк Несебър и да се потопите в една невероятна атмосфера, предлагаща разнообразие от водни екстремни реакции.

Парасейлинг

Парасейлингът е една от най-популярните водни атракции, тъй като е уникална възможност за  летовници да изживеят нещо различно, да се потопят напълно в съвсем нови усещания и да усетят силата на повишения адреналин. Ако вече сте скачали с парашут, то тогава, на базата на придобия опит, можете да изпълнявате различни трикове над водата, например да се издигнете рязко нагоре, точно преди да докоснете водната повърхност и други подобни неща. Но ако досега не сте се докосвали до парашут, не се безпокойте – парасейлингът е чудесна подготовка, която ще ви стимулира да се решите и на универсален скок с парашут. При този тип водни забавления ще имате възможност да се реете над морската шир, теглени от моторна лодка и да съзерцавате красотата ѝ от високо. Със сигурност този невероятен полет над водата ще ви донесе куп положителни емоции и ще ви остави прекрасни спомени! Подарете си безценни мигове на удоволствие и открийте какво е усещането да летите като волна птица – гарантирано не бихте го забравили цял живот.

аквапарк несебър

Свободно падане

Това водно забавление е предназначено за най-заклетите фенове на екстремните атракции. Насладата е огромна, усещането – незабравимо. Можете да се отпуснете и да забравите за всичко останало. Свободното падане е в състояние да ни накара да забравим напълно проблемите си и да се насладим на невероятното усещане. Ако сте достатъчно смели, непременно го направете. Приливът на адреналин е незабавен и мощен. След преживяването ще се почувствате напълно нов човек, възроден и готов за нови подвизи.

Сърф симулатор

Ако все още не сте опитали едно от най-страхотните водни забавления, значи е време да го направите. Сърф симулаторът ще ви хареса много, особено ако сте запален фен на сърфирането или пък си падате по някой друг подобен екстремен спорт, например сноуборд. Но дори и изобщо досега да не сте опитвали нещо подобно, сърф стимулаторът ще ви плени напълно. Той е напълно безопасен, а същевременно пресъздава впечатляващо реалистично условията за каране на сърф в природата. Оборудван е с турбини, които осигуряват нахлуването на огромна водна струя към повърхността на водата, а за вас остава само да се насладите на мощната вълна и да се концентрирате върху удоволствието от екстремното преживяване.

аквапарк несебър

Джет

Карането на джет е забавление за силните и смелите. Изисква се голям кураж, но и удоволствието, което човек изпитва, не може да се опише с думи. Със сигурност ще почувствате силен прилив на адреналин и ще се върнете на брега преродени. Страхотен начин да преборите стреса и да се сдобиете с прекрасни спомени от морската си почивка.

Интересното е, че екстремните водни забавления допадат еднакво и на двата пола, но причините за това са различни.

Защо мъжете се нуждаят от екстремни усещания?

Мъжете се пристрастяват по-често към екстремните преживявания, включително и водните атракции, които осигуряват бърз прилив на адреналин. Вероятно това се дължи на вродения им „апетит“ към риска, още от далечните времена, в които той е бил синоним на оцеляване.

И въпреки че в модерния свят не е нужно мъжете да поемат такива рискове, желанието, заложено в гените им, няма как да бъде изкоренено. Екстремните водни атракции са не само начин всеки уважаващ себе си мъж да повиши самочувствието си и да изпита невероятното чувство на победа, но те са в състояние да помогнат много, когато човек трябва да се изправи срещу сложни проблеми, належащи за разрешаване. Според психолозите, екстремните преживявания ни помагат да се концентрираме, да се съсредоточим върху важните неща в живота и да изберем правилната реакция, когато нещо в него се обърка. Ето защо съвременният мъж се чувства така непреодолимо привлечен към екстремните усещания.

аквапарк несебър

Защо жените жадуват за екстремни усещания?

За разлика от представителите на силния пол, на жените никога не им е било нужно постоянно да поемат рискове, за да оцелеят. По принцип техният „апетит“ към екстремни усещания е по-умерен. Някои дами обаче не се придържат към подобни принципи и нямат нищо против да получават повече удоволствие от живота! Защото, както твърдят експертите, добре премереният риск ни помага да се чувстваме щастливи. По време на екстремните преживявания човешкото тяло произвежда не само адреналин, но и ендорфини, които след преживения стрес ни доставят усещане за пълно и безмерно щастие!

Същевременно, екстремните водни атракции спомагат да се отървем от натрупаното недоволство и агресия. Когато една жена се почувства застрашена, тялото ѝ започва да мобилизира латентните сили,  като едновременно с това се активира по-голямата част от мозъка. В резултат на това, намирането на правилните решения на трудни житейски ситуации и задачи се случва някак си от само себе си. А това е една доста основателна причина да опитате поне веднъж нещо ново, диво и различно, нали?

Побързайте, Аквапарк Несебър ви очаква!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар