Не можем да скрием радостта си от факта, че световното явление "черен петък" засяга и културните институции. Една от тях е театър "Българска армия", за които специалният ден не се ограничава само до един, а до цели три.

Черен петък, черна събота и черна неделя - от днес до 29 ноември имаме възможност да закупим билети за всички театрални постановки на наистина атрактивната цена от 6 лева. Не искаме да звучим като глуповата телевизионна реклама, но наистина сме впечатлени от факта, че за тази сума ще можем да се сдобием с посещение на която театрална постановка си пожелаем.

И това не е всичко, ако си позволим да продължим в духа на онзи тип реклами. Билетите, които закупим през тези три дни, ще можем да осребрим театрално през декември, януари, февруари и март. Нека ви го кажем по друг начин: имаме три дни, в които, за скромната сума от 6 лева, ще можем да си купим билети за постановки, играещи се през следващите четири месеца.

„ОТЕЛО” е спектакъл без излишни „финтифлюшки“, подобно на съвършено шлифован скъпоценен камък, сияещ със строга, но магнетична светлина. Историята на пълководеца Отело, неговата невинна Дездемона и коварния Яго – вечна история за любов, измама, ревност и смърт.

„ВДИГАЙ ЗАВЕСАТА!” е комедия за един изоставен, прашен и завещан стар театър. История за пътя, който извървяват пет жени една към друга, за обединяването им в едно семейство и бъдещето на тяхното завещание. Това е спектакъл за ценния дар на общуването и за безценния урок, който ни учи, че пътят е по-важен от крайната точка и процесът е по-важен от резултата.

„ДА ИГРАЕШ ЖЕРТВАТА” е комедия, която, докато гледаш и се смееш,  разбираш, че виждаш собствената си действителност през увеличително сатирично огледало. Комедията разказва за прекъсналия студент Валя, който си изкарва хляба, разигравайки жертвите на смъртни случаи в следствени експерименти на полицията. Заедно с екип „пазителите на реда” начело с капитан Шнуров, сексапилната Люда и тъповатия Сева ходят на местопрестъпленията и  „възстановяват” убийства/самоубийства, за да установят истинността на случилото се. Цяла поредица от върхови актьорски изпълнения очакват зрителите в комедията на Братя Преснякови.

„СТРЕЛЯЙТЕ ПО АРТИСТА” е комедия, разкриваща съдбата на унизения артист в една действителност, твърде близка до нашата, но за щастие представена като увлекателна приказка. Спектакълът разказва история за двама пътуващи артисти - Щастливцев и Нещастливцев, които се озовават в имението на лелята на Нещасливцев, Гурмижка. Там стават свидетели на нелепи драми, свързани с нейното богатство. Комедията носи една загадъчност в интригите и живопистност в отношенията, което ни държи нащрек, подобно на онези филми със сюжет от провинциално британско имение.

„В ПОЛИТЕ НА ВИТОША” е драма, написана преди повече от 100 години от гениалния П. К. Яворов. Елате и станете свидетели на една историческа любовна история, вплетена в политическите интриги и проблеми, актуални и до днес.

„ЕМИГРАНТИ” е спектакъл с участието на Милен Миланов и Александър Дойнов, които ще ни накарат да се замислим за това дали вече не сме станали емигранти в собствената си държава, защото „...Когато човек бяга от родината си, въпросът ОТ КАКВО бяга често пъти е далече по-важен от въпроса КЪМ КАКВО бяга”.  (Георги Марков, „Когато часовниците са спрели. Нови задочни репортажи за България”)

„ОТКРАДНАТИ РАЗКАЗИ” е история за две жени писателки и разказ за творческата природа на тази професия, разказ за акта на писането, за творческото въображение на писателя, за неговото професионално его. Разказ за  границите на егоцентризма, за границите на творческото любопитство, за воайорството и присвояването на чужди животи, за рисковете и опасностите от „надничането” в бездните на човешката душа. Разказ за отношенията между две жени, отношения между учител и ученик на прага на раздялата.

„ЙЕРМА” ще ви разкаже за водопада от чувства и мисли, който прелива във всяка жена,  за даденото и недаденото, за търсенето и изгубването, за любовта и безразличието.

„ШВЕЙК” ще ви покани на по бира в компанията на  Герасим Георгиев – ГЕРО и Вальо Танев и с разказа за смешния, симпатичен и препълнен с перипетии войнишки живот.

„ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА” е комедията, която „безпощадно” ще ви разсмива с родното чувство за хумор, националният ни „гений” и с най-добрия приятел на човека – кучето.

„ДЕКАМЕРОН” е сластният, предизвикателен и на места неприличен сборник с разкази на Джовани Бокачо, който гарантирано ще отвори сетивата ви за още и още театър!

„ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК” е спектакъл по епохалния роман на Димитър Талев, за който каквото и да се каже ще е малко. Елате за да се докоснете, макар и за кратко, до неговото човеколюбие, до неговото родолюбие, до гордостта, която е изпитал от единението си с народа и голготата, която е преживял.

„ЗАВЕЩАНИЕТО НА ЦЕЛОМЪДРЕНИЯ ЖЕНКАР”  е романтичната комедия  с участието на Васил Михайлов, който ще ви преведе през лабиринтите на превърналата се в култ история за любовта на самия Дон Жуан.

„ПОСЛЕДНИ ПОРЪЧКИ” е комедия, която ще ни припомни, че хуморът е най-добрия начин да разрешиш един проблем. Това е история за посетителите на традиционен английски, провинциален бар, които до един на всеослушание заявяват, че заради ежедневни несполуки, вече са готови „да захапят бурена откъм корена”. Ситуацията става гротескна, когато в бара влиза чиновникът на Смъртта. За да си покрие дневния норматив, му е нужен доброволец- компанията трябва да реши кой е най-недоволен от живота, за да се прости по-лесно с него! Ами сега...?

 „НОЖИЦА-ТРЕПАЧ” е хитовата комедия, която ще ви очаква с нови предизвикателства в криминалния си сюжет. Историята се завърта около мистериозното убийство на прочута в миналото пианистка. В полицейското разследване ще се разпитват шестима заподозрени. Всяка вечер представлението се допълва с нови импровизации, с остроумни реплики и злободневни препратки към новините от деня или клюките от медийните скандали. Публиката активно участва в разследването, отговаря и прави коментари. Постепенно пиесата се превръща от криминален трилър в интерактивна, изпълнена със смях и искрено забавление комедия.

„КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН” е комедия за парадоксалния капан на битието, в който неминуемо попада всеки, защото макар и да се стараем да живеем в света на умствения порядък и на неоспоримите правила, истинският ни стремеж, истинската ни страст и истинската ни същност се разкриват в „другия, различния” свят, където правилата са пратени по дяволите!

„МНОГО ШУМ ЗА НИЩО” е гениалната комедия на Уилям Шекспир за оплетените любовни истории на английската аристокрация, но разказани с много хумор и много настроение.

„СЕКС, НАРКОТИЦИ И РОКЕНДРОЛ” е превърналият се в култ за  няколко поколения спектакъл, който очаква вас и вашите приятели, за да се насладите на блестящите актьорски превъплъщения на Ивайло Христов, подкрепян от Дони и Коцето, с които гарантирано има и много, много музика.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар