Най-интересните часовници от BaselWorld

BaselWorld е традиционно изложение, на което всички големи марки в часовникарската и бижутерска индустрия, представят своите нови проекти и показват най-новото в този бранш. Провежда се всяко лято в град Базел, Швейцария. Голяма част от представените часовници са дизайнерски модели, струващи колкото малък апартамент. Ако търсите някой добър часовник на достъпна цена, то винаги можете да проверите за маркови часовници от Timedix.

На изложението присъстват 500 различни бранда от 45 държави, като изложението привлича над 100,000 посетители. Първото изложение  се провежда през далечната 1917г., така че събитието, чийто традиции бележат над един век,  заема изключително важно място в света на часовникарството. Въпреки дългогодишната история, последните няколко години изложението започна да губи част от своята слава, като през 2018г. Панаирът губи 50% от изложителите, което води до големи промени в управителския екип. Новото ръководство има нелеката задача да организира изложението и да успее да върне предишната му слава.

Baselworld 2019 не се отличава с особени изненади, по-голяма част от изложените продукти са основно обновените стари и връщането в продажба на стари часовници. Все още липсва голямо развитие при смарт часовниците, като повечето от новите продукти в този сегмент са стари или обновени модели. Големи очаквания бяха насочени към Fossil Group - да обявят нещо ново в сферата на смарт часовниците с марка Puma и БМВ, чиито рекламни права компанията закупи наскоро, но представянето на тези продукти явно остава за 2020г.

Интересен продукт, който беше показан тази година е най-новото допълнение към фамилията на Ролекс - Rolex GMT Master II. Часовникът все още не е достъпен за продажба, но се очаква цената да е малко под 40,000$. Каква е причината за тази висока цена? Фактът, че част от часовника е изработен от метеорит, което прави този модел рядък прототип. Механиката използвана е патентованият Ролекс Аutomatic 3285.  Останалата част на часовника пък е изработен от 18к бяло злато, което също допринася за сумата.

Друга голяма изненада беше SUB 200 T.Graph LE, лимитирана серия, целяща да отпразнува 50-годишнината от създаването на оригиналния модел. От тази серия са произведени едва 13 часовника, като всеки един от тях е направен от чисто 18к злато. Изцяло. Цената, разбира се, също е забележителна - часовникът струва 70,000$.

Някои марки използват различни каузи като маркетинг инструменти - Орис пуска в продажба лимитирана серия от 2000 часовника, като част от продажбите ще бъдат използвани за възстановяването на големия бариерен риф край Австралия. Този модел се продава за 2500$, като издържа на дълбочина до 300м.

Друго голямо име в часовникарското изкуство също участва в изложението - от TAG Heuer представят серията Autavia. Линията е създадена специално за хора обичащи приключенията, идеална комбинация между класически и авиационен часовник. Всъщност, през далечната 1933 до 1957 година, Autavia представлявала марка табла за коли, като по-късно се превръща в линия часовници, която се продава до 1985г. На BaselWorld 2019 прави своето грандиозно завръщане на световния пазар чрез идеален прототип на мъжки спортен часовник.

Ако погледнем само цифрите от изложението, то Baselworld определено има проблеми. Тази година има едва 520 изложители, което е огромен спад при условие, че само преди 3 години на изложението присъстват над 1500. Въпреки това, почти всички големи марки в часовникарската индустрия продължават своето участие в това изложение и успяват да направят добро представяне на своите продукти. Благодарение на новото ръководство се очаква Панаирът да възвърне своята предишна посещаемост в следващите три години. Само времето ще покаже дали това ще стане реалност.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни