Компютъризираният римейк на класиката от 1994 година "Цар Лъв" ще се сдобие със своята втора екранизация. Продължението на филма ще има нов режисьор – Бари Дженкинс.

През 2019 година от Walt Disney пуснаха нова и по-модерна версия на "Цар Лъв". Огромна част от любителите на оригиналното детско посетиха киносалоните, за да си припомнят историята на Симба. Както към всяка обичана класика, очакванията бяха големи. Това донякъде "подхлъзна" продукцията - критиките растяха, а зрителите не останаха много удовлетворени. Като оставим реакциите настрана, екранизацията постигна огромен успех от гледна точка на приходи. В крайна сметка филмът може да се похвали със събрани над 1,6 милиарда долара.

Изглежда, че от Disney са останали доволни от успеха на римейка, и вече обмислят продължението му. Режисьор на втория филм ще е Бари Дженкинс, който се сдоби с "Оскар" за работата си по драмата "Лунна светлина" от 2016 година.

И ако вече нямате търпение да проследите историята на Кову и Киара от по-модерна гледна точка, не бързайте да се радвате. Детайлите около филма все още са оскъдни, но най-вероятно няма да е римейк на продължението от 1998 година. От The Guardian споделят, че се очаква екранизацията да се задълбочи във вече познатите ни герои, а също и да ни представи повече подробности около произхода на Муфаса. Общо взето, продукцията ще е оригинално продължение на филма от 2019 година.

От Walt Disney готвят продължение и на "Аладин", а с римейкове предстои да се сдобият "Малката русалка" и "Питър Пан".

Автор

Студент по журналистика. Любител на животните, слънчевото време и хубавите мигове. Заклет фен на фантастиката. Обичам четенето, а понякога се случва и да пиша. Интересът ми към футбола често води до споделяне на (не)компетентното ми женско мнение.

Напишете коментар