Български, корейски и френски артисти участват в спектакъла CAGED, чиято световна премиера ще бъде на 7 септември в Пловдив. Той се движи на границата между различни изпълнителски жанрове - съвременен танц, музика и куклен театър. Представлението е продукция на основаната в Пловдив тази година GAYA DANCE COMPANY, а в ролята на копродуцент влиза Фондация "ЕДНО за Култура и Изкуства", съобщават организаторите.

Основната тема на CAGED е страхът в съвременния живот, който пречи на човека да бъде свободен и щастлив. Спектакълът си поставя за цел да припомни, че умовете ни имат силата да превръщат мислите в реалност. Това, което стои между хората и щастието, са самите те. Представлението не предлага рецепта за борба със страховете, а ги извежда на показ, защото първото условие за преодоляването на някакъв проблем е да се изправиш срещу него.

Хореограф на спектакъла е кореецът Пансън Ким. Той се занимава със съвременен танц от дете, а на 18-годишна възраст постъпва като студент по изящни изкуства в Националния университет по изкуства в Корея в Сеул. От момента на завършването си работи с редица водещи имена от областта на съвременния танц, а от 2010 г. излиза на световната сцена. Един от основните му интереси са мултидисциплинарните колаборации с международно участие.

Други участници в проекта са българските артисти Павел Терзийски (музикално изпълнение), Стефан Димитров и Полина Христова (кукловоди), Никола Тороманов (сценография), Мариета Голомехова (кукли и маски) и Емилиян Гацов (звуков дизайн). В спектакъла се включват и танцьорите от Корея Бонг Су Ким, Йонгджун Шин и Джийон Янг. Светлинният дизайн е в ръцете на Каролин Вандам от Франция.

CAGED ще бъде представен за първи път пред публика на 7 септември в Дома на културата "Борис Христов" от 19.30 часа. За световната премиера в Пловдив пристигат над 25 директори на театри и фестивали от Европа, Латинска Америка и Азия.

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на EpayGo.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар