Класиката "Кабаре"открива фестивала "Ах, този мюзикъл"


Време е за "Кабаре"!

Своеобразен фестивал на киното организират в София продуцентите на Киномания. Фестивалът „Ах, този мюзикъл“ ще се проведе от 27 януари до 4 февруари 2020 г. в НДК. Само в кино „Люмиер Лидл” почитателите на мюзикълите ще могат да гледат хитови мюзикъли от 70-те години на миналия век.

Фестивалът ще бъде открит на 27 януари от 19:00 часа с прожекция на отличения с осем награди „Оскар“ филм „Кабаре“ по мюзикъла на Джон Кандър. Чрез историята на фриволната певица Сали и нейното обкръжение, Боб Фоси предлага на широката публика фин анализ на един от най-мрачните епизоди в световната история. 

 

„Ах, този мюзикъл“ ще представи и други знаменити заглавия като „Брилянтин“ на Рандал Клайзър и „Иисус Христос суперзвезда“ на Норман Джуисън, „Блус Брадърс“ на Джон Ландис, „Романс и цигари“ на Джон Туртуро и „Ах, този джаз“, който също е по режисура на Боб Фоси. Почитателите на мюзикълите ще имат възможността да се насладят и на най-новите заглавия, сред които притежателя на 6 награди „Оскар” "Ла Ла Ленд", както и една от най-нашумелите и рекламирани продукции на 2019 г. – „Котките” на режисьора Том Хопър. Всяка вечер в продължение на една седмица ще се излъчва по една прожекция, всяка оставяща следа след себе си и караща сърцето да пулсира лудо.

Блус брадърс
"Блус брадърс"

Тематичната седмица „Ах, този мюзикъл” продължава като традицията за развитие на фестивала Киномания след успешния формат „Танц Филм Фест“, който представи подбрана селекция от филми, свързани с класическото и модерно танцово изкуство. Вдъхновението за „Ах, този мюзикъл” идва от последното издание на Киномания от миналата година, което продуцентите от НДК отчитат като най-успешното през последните десет години, като само прожекциите в зала 1 на НДК бяха посетени от над 16 300 зрители.

Очаква ни вълнуваща седмица на музика, песни, танци и филмово изкуство, което ще помним още дълго!

Виктория Рачева

Виктория, на 20 години. Студент по Журналистика в Софийски университет. Обичам да търся, разпитвам, намирам...понякога намирам себе си. Добра душа с големи мечти и вяра в страхотния живот, който тепърва предстои.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни