Българските модни блогъри: Звезди от Mint Stories


Нова седмица, нова среща с любимо лице от родната блогосфера. Във вече превърналата се в традиционна наша рубрика днес ви представяме Звезди и нейните ментови истории. Тя е нежната половинка от вдъхновяващия блог Mint Stories или както сама го нарича - малкия свят на нея и нейния приятел Кало, където влагат любовта си към живота и всичко, което ги заобикаля.

Звезди споделя, че обича да пътува с малко багаж, но задължително с фотоапарат на рамо. Харесва хубавата музика и спиращите дъха кадри, не се страхува да преследва целите и мечтите си и никога не се изморява да го прави. Повече за нея: в следващите редове.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Честно казано, името го обмисляхме доста дълго време, защото не исках да е като повечето блогове, в които се споменават просто инициалите или името на блогъра. Исках да е нещо, което ясно да показва, че сме екип с Кало, защото един моден блог е немислим без неговия фотограф. Идеята за блога се появи през лятото на 2014 година и това много ни повлия и в избора на името му. Искахме да е нещо ново, свежо, различно, графично добре издържано и да не се разбира какво е на пръв поглед. Колкото и странно да звучи, искахме хората да не се досещат веднага, а да влязат и да проверят какво се крие зад „Mint Stories”.

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

С Кало поставихме основите му преди близо 2 години. Никога не сме имали идея и представа, че ще се превърне в неизменна част от живота ни. Първоначално търсихме поле, в което да изразяваме себе си, но впоследствие се превърна в най-добрия начин да придобием необходимите опит и контакти в областта, в която искаме да се развиваме. И двамата бяхме на мнение, че подобен проект много би ни организирал и поддържал креативността ни.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Определено залагаме и на двете. Аз се старая винаги да бъда искрена с читателите ми, защото те са най-ценното, което един блогър може да има. Кало пък много държи на визията и снимките. Ние сме си най-големите критици, но се допълваме и подкрепяме непрекъснато, което ни прави малкия перфектен екип.

Темите в блога са изцяло от моя живот, ежедневие, все неща, които ме вълнуват, моменти, които съм преживяла, места, на които съм била, а за фон на всичко това – моето собствено усещане за стил и визии.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Лесно е да си различен, защото по природа всеки е. Смятам, че хората гледат с недоверие по улиците комбинации, които не са подходящи за даден човек (като неправилно преценена дреха спрямо тялото на човек, ориенталското влияние на определен стил музика в модата и т.н.), а не такива, които са решили бъдат по-смели и да заложат на нещо, което на запад е модерно, а тук не толкова. Честно казано, аз самата не си падам по прекалено „щурите“ и ексцентрични комбинации. Харесвам по-елегантния и женствен стил, но често експериментирам и с пò кежуъл комбинации.

 

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Обичам да чета и да се интересувам непрекъснато какво се случва в тези среди, но не приемам нищо за „задължително правило“. Например чарлстон панталоните са много модерни напоследък, но аз така и не мога да ги приема, не ми харесват и не бих ги облякла само защото са модерни. Залагам на неща, които са ми удобни и се чувствам добре в тях и не правя компромис с това.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

През зимата нося само дълги палта – пристрастена съм към тях. Също така обичам високите ботуши, шаловете, шапките с широка периферия и разбира се плетивата.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

В България блогърите са наистина много малко, което ни позволява да се познаваме всички и да се виждаме често по събития. Съществува една малка хармония между нас, което според мен е напълно нормално. Ние не сме конкуренция помежду си, защото сме супер различни и не би трябвало да има неразбирателства.

Следя като цяло блогъри, които отделят повече внимание на снимките, местата и успяват да ме потопят в техния свят всеки път. Например: „VivaLuxury Style Blog“, „Gary Pepper“ и много други.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

В момента съм последна година студентка в Софийския университет. Съсредоточила съм се върху успешното приключване на бакалавърската ми степен и планирам бъдещите ми магистратури. Занимавам се основно с блога и с фотографското ни студио. Покрай блога ни се отвориха много възможности, но с Кало сме си фрийленсъри и това ни позволява да се занимаваме с най-различни неща. Когато си постоянен в нещо и даваш всичко от себе си, е нормално в един момент то да ти се отплаща по един или друг начин, но блогърството по-скоро ни отваря врати да бъдем това, което искаме и да изграждаме нужния опит.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

... вечност.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни