Нова седмица, нова среща с любимо лице от родната блогосфера. Във вече превърналата се в традиционна наша рубрика днес ви представяме Звезди и нейните ментови истории. Тя е нежната половинка от вдъхновяващия блог Mint Stories или както сама го нарича - малкия свят на нея и нейния приятел Кало, където влагат любовта си към живота и всичко, което ги заобикаля.

Звезди споделя, че обича да пътува с малко багаж, но задължително с фотоапарат на рамо. Харесва хубавата музика и спиращите дъха кадри, не се страхува да преследва целите и мечтите си и никога не се изморява да го прави. Повече за нея: в следващите редове.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Честно казано, името го обмисляхме доста дълго време, защото не исках да е като повечето блогове, в които се споменават просто инициалите или името на блогъра. Исках да е нещо, което ясно да показва, че сме екип с Кало, защото един моден блог е немислим без неговия фотограф. Идеята за блога се появи през лятото на 2014 година и това много ни повлия и в избора на името му. Искахме да е нещо ново, свежо, различно, графично добре издържано и да не се разбира какво е на пръв поглед. Колкото и странно да звучи, искахме хората да не се досещат веднага, а да влязат и да проверят какво се крие зад „Mint Stories”.

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

С Кало поставихме основите му преди близо 2 години. Никога не сме имали идея и представа, че ще се превърне в неизменна част от живота ни. Първоначално търсихме поле, в което да изразяваме себе си, но впоследствие се превърна в най-добрия начин да придобием необходимите опит и контакти в областта, в която искаме да се развиваме. И двамата бяхме на мнение, че подобен проект много би ни организирал и поддържал креативността ни.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Определено залагаме и на двете. Аз се старая винаги да бъда искрена с читателите ми, защото те са най-ценното, което един блогър може да има. Кало пък много държи на визията и снимките. Ние сме си най-големите критици, но се допълваме и подкрепяме непрекъснато, което ни прави малкия перфектен екип.

Темите в блога са изцяло от моя живот, ежедневие, все неща, които ме вълнуват, моменти, които съм преживяла, места, на които съм била, а за фон на всичко това – моето собствено усещане за стил и визии.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Лесно е да си различен, защото по природа всеки е. Смятам, че хората гледат с недоверие по улиците комбинации, които не са подходящи за даден човек (като неправилно преценена дреха спрямо тялото на човек, ориенталското влияние на определен стил музика в модата и т.н.), а не такива, които са решили бъдат по-смели и да заложат на нещо, което на запад е модерно, а тук не толкова. Честно казано, аз самата не си падам по прекалено „щурите“ и ексцентрични комбинации. Харесвам по-елегантния и женствен стил, но често експериментирам и с пò кежуъл комбинации.

 

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Обичам да чета и да се интересувам непрекъснато какво се случва в тези среди, но не приемам нищо за „задължително правило“. Например чарлстон панталоните са много модерни напоследък, но аз така и не мога да ги приема, не ми харесват и не бих ги облякла само защото са модерни. Залагам на неща, които са ми удобни и се чувствам добре в тях и не правя компромис с това.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

През зимата нося само дълги палта – пристрастена съм към тях. Също така обичам високите ботуши, шаловете, шапките с широка периферия и разбира се плетивата.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

В България блогърите са наистина много малко, което ни позволява да се познаваме всички и да се виждаме често по събития. Съществува една малка хармония между нас, което според мен е напълно нормално. Ние не сме конкуренция помежду си, защото сме супер различни и не би трябвало да има неразбирателства.

Следя като цяло блогъри, които отделят повече внимание на снимките, местата и успяват да ме потопят в техния свят всеки път. Например: „VivaLuxury Style Blog“, „Gary Pepper“ и много други.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

В момента съм последна година студентка в Софийския университет. Съсредоточила съм се върху успешното приключване на бакалавърската ми степен и планирам бъдещите ми магистратури. Занимавам се основно с блога и с фотографското ни студио. Покрай блога ни се отвориха много възможности, но с Кало сме си фрийленсъри и това ни позволява да се занимаваме с най-различни неща. Когато си постоянен в нещо и даваш всичко от себе си, е нормално в един момент то да ти се отплаща по един или друг начин, но блогърството по-скоро ни отваря врати да бъдем това, което искаме и да изграждаме нужния опит.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

... вечност.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар